Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/01/2020 23:54 - Jumping

Clemens en Morssinkhof 6de in Amsterdam!

Op Jumping Amsterdam werd er vandaag vooral uitgekeken naar de Grote Prijs van vanavond, maar eerder op de dag stonden er daar nog 2 internationale springrubrieken op de planning. Zo was er in de vooravond in de 1.45m rubriek een 6de plaats voor Pieter Clemens met de 9-jarige Zandara Z (Zandor Z). De stalruiter van Jos Lansink wist in deze proef met accumulator alle balken netjes in de lepels te houden en had er 49.37 seconden voor nodig om de eindmeet te bereiken.

 

Voor de overwinning kregen we nek aan nek duel tussen enerzijds de Italiaan Emanuele Gaudiano en anderzijds de Nederlander Doron Kuipers. Het was uiteindelijk Gaudiano die zijn slag wist thuis te halen. Hij kruiste met de 10-jarie Kingston van het Eikenhof (Epleaser Van ’t Heike) de meet in 46.90 seconden en wist zo Kuipers met 1 honderdste van een seconde achter zich te houden. Die zat voor deze rubriek trouwens opnieuw in het zadel van de 10-jarige Fabulous (Harley VDL). Zij kregen op het podium nog het gezelschap van de Chileen Agustin Covarrubias, die de 13-jarige Larbraker (Larino) onder het zadel had. Zij wisten de klok te stoppen op 48.10 seconden.

 

Ook atleet van het jaar Pieter Devos was hier een van de prijswinnaars. Hij werd 10de met Comme-Laude W (Comme Il Faut 5).

 

CSIU25 competitie

 

Voor aanvang van de Grote Prijs vond er vanavond ook nog een 1.45m rubriek plaats voor de CSIU25 competitie. Daarin was het Limburger Simon Morssinkhof die zich in de prijzen wist te rijden met zijn 11-jarige Vivolta De Gree (Diamant de Semilly). Morssinkhof kreeg in een barrage waarvoor zich 9 combinaties wisten te plaatsen een springfout in 34.13 seconden, wat hem net als Clemens een 6de plaats opleverde.

 

Het waren hier de Nederlandse amazones die wisten te domineren met op kop Elike Morsink! Die snelde met de 12-jarige Dakina II (Indoctro) naar een finishtijd van 33.75 seconden en liet zo het Wilhelmus weerklinken. Ook Simon’s nichtje Micky Morssinkhof wist zich van een podiumplaats te verzekeren. Zij zat in het zadel van de 9-jarige Graziano (Baltic VDL) en wist dan weer een tijd van 34.52 seconden op het scorebord te brengen. Lisa Bongers tenslotte was de 3de amazone op het podium. Vergezeld van de 12-jarige Donbalian (Carthino Z) kruiste zij de eindmeet in 34.67 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions