Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/01/2020 09:51 - Jumping

Kincsem winnaar Hengstencompetitie klasse L

De KWPN Hengstenkeuring in ’s Hertogenbosch is traditioneel ook altijd de finale van de Blom Hengstencompetitie. Na eerdere wedstrijden in Kronenberg, Lichtenvoorde en Zuidbroek verschenen de hengsten nog een laatste keer in de ring om een gooi te doen naar de eindoverwinning.

 

Gestart werd er omstreeks 18.00 met de klasse L, die openstond voor hengsten die geboren werden in het jaar 2015. De overwinning was hier voor de hengst Kincsem, die gereden werd door Michelle Dijkermann, de stalamazone van Marc en Julia Houtzager. Deze zoon van Carrera VDL uit een Ginus-moeder stond voor aanvang van de finale al aan de leiding en wist deze ook vast te houden. Dijkermann:  “Ik ben Marc en Julia Houtzager heel dankbaar voor de kans om zo’n goed paard als Kincsem te mogen rijden. Met hem heb ik voor het eerst een hengstencompetitie gereden en omdat dan winnend te kunnen afsluiten is natuurlijk het allermooiste scenario.”

 

Het 2de plaats in de eindstand was voor Kuala Lumpur, een zoon van de Arezzo VDL die eerder op dag het KWPN Predicaat in ontvangst mocht nemen. Onder het zadel van Marco Sas werd hij na een dubbele foutloze ronde in de finale 6de wat hem dus zilver opleverde in de eindstand.

 

De 3de plaats tenslotte was voor Kensington ES van fokker en eigenaar Egbert Schep. Ook deze zoon van Cornet Obolenksy uit een For Pleasure moeder wist het met zijn amazone Caroline Müller over de gehele lijn foutloos te houden met een 10de plaats in deze finaleproef.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions