Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
02/04/2020 15:22 - Jumping

Verdi TN gaat op wedstrijdpensioen!

Het moment zat er stilaan aan te komen: het wedstrijdpensioen van de hengst Verdi TN! Maikel van der Vleuten maakte gisterenavond via zijn facebookpagina bekend dat de Verdi volgende maand tijdens de Dutch Masters in ’s Hertogenbosch officieel afscheid neem van de sport. Hij zal er op zondag in de bloemetjes gezet worden voor aanvang van de Rolex GP.

 

Verdi is een zoon van Quidam de Rêvel uit een Landgraf I moeder en werd gefokt door de familie Musterd. Die verkochten hem echter al als embryo aan Henk Nijhof en toen hij geboren werd stapte ook Kees van den Oetelaar direct mee in het verhaal van de bruine hengst. In 2005 werd hij goedgekeurd voor het KWPN stamboek en al als 4-jarige kwam hij bij de familie van der Vleuten op stal. Datzelfde jaar won hij in Nederland de hengstencompetitie en zowel als 5- en als 6-jarige wist hij de top 10 te halen tijdens het Wereldkampioenschap voor jonge paarden in Lanaken.

 

Op het einde van zijn 7 jaar debuteerde hij met Maikel op vijfsterrenniveau en sprong hij dubbel 0 in een 1.55m rubriek tijdens de London Olympia Horse Show. Het werd het begin van een mooi verhaal, wan nauwelijks enkele weken later sprong hij tijdens Jumping Amsterdam ook zijn eerste CSI5* GP!

 

Maikel en Verdi werden een vaste waarde op de grote internationale concoursen en natuurlijk ook voor de Nederlandse equipe. Zo waren ze present op maar liefst 12 grote kampioenschappen, waaronder 6 wereldbekerfinales, 3 Europese Kampioenschappen, 1 Wereldkampioenschap en 2 Olympische Spelen! In 2012 haalden ze met het Nederlandse team zilver tijdens de Olympische Spelen van Londen, twee jaar later volgde er teamgoud tijdens de WEG in Caen en nog eens een jaar later was er opnieuw teamzilver tijdens het EK in het Duitse Aken.

 

Qua individuele prijzen staan onder andere de CSI5* Grote Prijzen van Madrid en Lyon, de wereldbekerwedstrijd van Verona en de CSIO5* GP van Al Ain op hun palmares. Ook werden ze in 2018 nog 2de in de zware GP van het Canadese Calgary.

 

Fokkerij

 

Ook in de fokkerij heeft Verdi zijn sporen reeds verdiend. Zo zijn Varoune (Jos Verlooy), Ibelle ASK (Yuri Mansur), Catwalk Harry (Gilles Detry) en Cuidam (Pieter Clemens) maar enkele van zijn nakomelingen die inmiddels al te bewonderen zijn op het allerhoogste niveau.

 

Bron: Facebook - Horses.nl

 

Foto's :
TAGS   |   MAIKEL VAN DER VLEUTEN   |   VERDI

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions