Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/05/2020 21:44 - Algemeen

Afscheid van een legende...

De Belgische paardensport en meer specifiek de fokkerij moet opnieuw afscheid nemen van een van zijn boegbeelden! Exact een week nadat hij nog zijn 30ste verjaardag mocht vieren is vandaag namelijk de hengst Nonstop overleden. Dat liet eigenaar Michel Spaas van Stoeterij Berkenbroeck vanavond weten via facebook.

 

Nonstop werd gefokt door Johan Van Oost en was een zoon van de legendarische hengst Darco. Als 6-jarige kroonde hij zich in Gesves tot Belgisch Kampioen! Daarna presteerde hij internationaal nog onder het zadel van Nelson Pessoa en Tony Hassman. Zo won hij meerdere grote prijzen, derby’s en krachtproeven waaronder die van Valkenswaard en Hamburg.

 

Maar vooral in de fokkerij heeft de oogappel van Michel Spaas door de jaren heen naam gemaakt. Zo kennen we hem onder andere als de vader van Ulysse (Pius Schwizer), Vangelis S (Robert Smith), Abbervail van het Dingeshof (Denis Lynch), Inonstop Van ’t Voorhof (Arthur Gustavo Da Silva) en Amai (Michaël Whitaker).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions