Stephex Horse Trucks

De zomerkalender krijgt apotheose in Lanaken
Persbericht
12/06/2020 08:06
18/03/2023 01:28
2 min
paardenfotograaf.be

De zomerkalender krijgt apotheose in Lanaken

Sedert deze week zijn de wedstrijden opnieuw gestart. De verschillende clubs hebben allemaal hun uiterste best gedaan om in de vernieuwde setting de eerste wedstrijden op poten te zetten. Een ideale voorbereiding naar het zomerseizoen dat op gang komt vanaf 1 juli.

De verschillende Belgische organisatoren staan te popelen van ongeduld om de ruiters te verwelkomen en de springcommissie is erin geslaagd een uniek kalender te maken.

Het hoogtepunt van het jaar wordt het BK seniors en het WK Jonge Paarden, van 16 tot 20 september, op de imposante terreinen van Zangersheide in Lanaken. Voor het BK tekende Zangersheide een nieuw samenwerkingscontract met Paardensport Vlaanderen. Samen investeren zij om het prijzengeld voor het Belgisch Kampioenschap op te trekken naar 75.000 euro, een extra stimulans voor de combinaties om het beste van zichzelf te geven tijdens dit Kampioenschap. Ook voor het Wereldkampioenschap jonge paarden, dat traditioneel gehouden wordt in Lanaken, beklonken FEI, KBRSF, WBFSH en Zangersheide wederom een samenwerking voor 4 jaar.

In aanloop naar dit wereldkampioenschap zal dit jaar de 57e editie van het Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden eveneens verhuizen naar Lanaken en zal dit plaatsvinden van 3 tot 6 september. Twee weken voor het Wereldkampioenschap en dus een ultieme graadmeter voor de jonge paarden.

Het is onmogelijk voor de Cercle Equestre de l’École Provinciale d’Élevage et d’Equitation de Gesves om een Belgisch Kampioenschap te organiseren volgens de door de regering opgelegde regels, en om begin september (begin van het schooljaar) te organiseren. De voorzitter van de E.E. EPEE, Eugène Mathy, heeft een overeenkomst van een jaar om de organisatie te verplaatsen. LEWB wil Judy Ann Melchior bedanken voor de hulp in deze uitzonderlijke COVID-19 crisisperiode.

“Wij zijn zeer tevreden dat wij ook dit jaar het BK seniors kunnen organiseren en samen met Paardensport Vlaanderen zullen we het prijzengeld gevoelig optrekken. Daarnaast zijn we natuurlijk bijzonder enthousiast om ook het BK voor jonge paarden te mogen organiseren. Wij krijgen Eugène Mathy’s oogappel voor een jaar toevertrouwd en zullen dit dan ook samen met hem aanpakken op onze terreinen. Het kampioenschap in Gesves kende altijd een aangename en goede sfeer met mooie sport. Iedereen was er graag. Wij gaan ons uiterste best doen er ook hier een mooi en gezellig kampioenschap van te maken!” aldus Judy Ann Melchior.

Voor het BK voor de jeugd , dat gepland was tijdens de lockdown periode, werd een nieuwe datum gevonden. Uiteraard blijft dit in het Azelhof in Lier dat dit kampioenschap zal organiseren van 30 juli tot 2 augustus . Het BK amazones kan, zoals gepland, doorgaan in Sentower Park, Opglabbeek, gecombineerd met de Beker voor de Jeugdreeksen.

Morgen wordt de volledige kalender gepubliceerd, maar deze vernieuwingen wilden we jullie toch niet onthouden. We kijken er samen met jullie naar uit !

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap