Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/06/2020 13:22 - Jumping

Maikel van der Vleuten wint GP St. Tropez!

Een barrage op het scherpst van de snee, dat is wat we zonet te zien kregen in de CSI4* GP van de Hubside Jumping in St. Tropez! Maar liefst 16 van de 49 combinaties wisten onder de Franse zon de basisomloop tot een goed einde te brengen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Daarin werd er gestreden met het mes tussen de tanden met opnieuw de Nederlander Maikel van der Vleuten als uiteindelijke winnaar. Van der Vleuten was net als vorige week vergezeld van zijn 12-jarige topmerrie Dana Blue (Mr. Blue) en wist de overwinning opnieuw veilig te stellen met een finishtijd van 37.66 seconden.

 

De 2de plaats was voor de Duitser Daniel Deusser met de 10-jarige Killer Queen Vdm, de dochter van Eldorado Vd Zeshoek met wie hij begin maart nog de laatste vijfsterwedstrijd in Qatar wist te winnen. De stalruiter van Stephan Conter verscheen als voorlaatste in de ring, maar kwam met zijn tijd van 37.96 seconden 30 honderdsten van een seconde tekort om van der Vleuten van de troon te stoten. De Italiaan Emanuele Gaudiano vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij zat in het zadel van zijn 11-jarige vos Chalou, de zoon van Chacco Blue, en had de finish weten te bereiken in 38.05 seconden.

 

Pieter Devos kwam in die barrage nog als laatste aan de start met Claire Z (Clearway). Het duo lag halfweg de barrage voor op van der Vleuten en was dus goed op weg om voor een Belgische overwinning te zorgen, maar kreeg helaas een springfout op de allerlaatste hindernis. Hij kwam qua tijd uiteindelijk ook 6 honderdsten van een seconde tekort en zou zo 11de worden. Ook Gudrun Patteet wist zich voor de barrage te plaatsten met Sea Coast Kashmira Z (Kashmir Van ’t Schuttershof), maar kreeg als eerste starter 2 springfouten en viel zo buiten de prijzen.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions