Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
08/02/2020 17:04 - Jumping

Laure Tijskens Belgisch Kampioen Pony’s!

De Limburgse amazone Laure Tijskens is de nieuwe Belgische Kampioene bij de pony’s! In het Azelhof in Lier sprong zij vanmiddag over Vic De Plecker en Jonas Van Dijck, die voor aanvang van de finale nog voor haar stonden.

 

De eerste omloop van deze ponyfinale bleek een loodzware opgave te zijn... Van de 16 combinaties die aan de start verschenen slaagde er niemand in om een foutloze omloop af te leggen. En sterker nog, 8 strafpunten bleek zelfs het ‘beste resultaat’ resultaat te worden in deze eerste ronde. Daardoor werden de kaarten ook direct goed door mekaar geschud. Leiders Jonas Van Dijck met Hector Optimus (Triomphe de Riverland) en Vic De Plecker met Extrait de Tatowin de Tinmont (Furzley Fox Trot) hadden wat pech en zakten naar de 2de plaats nadat ze beiden 12 strafpunten wisten te verzamelen. Laura Tijskens en haar 11-jarige Navayo (Jerome Van De Vondelhoeve) behoorde bij het groepje dat 8 strafpunten verzamelde en ging zo met een totaal van 9 strafpunten aan de leiding in het klassement.

 

In de laatste en beslissende ronde wist Tijskens het hoofd koel te houden en liep ze enkel tegen 2 strafpuntjes voor tijd aan. Met een totaal van 11 strafpunten over de 4 dagen mag zij zich zo de nieuwe Belgische Kampioene noemen!

 

Het zilver is voor Jonas Van Dijck, die in de beslissende ronde 1 strafpuntje voor tijd kreeg aangerekend en zo op een totaal van 13 kwam. Frederik Mees vervolledigde het podium op de 3de plaats met zijn pony Pinto (Berktzicht Jekilja). Hij stond voor de laatste ronde ook op 12 strafpunten en kreeg daarbij nog 1 springfout waardoor hij op een totaal van 16 kwam.

 

Vic De Plecker behaalde in de laatste ronde 5 strafpunten en greep zo net naast een podiumplaats met een totaal van 17 strafpunten.

 

Foto's :
TAGS   |   FREDERIK MEES   |   JONAS VAN DIJCK   |   LAURE TIJSKENS   |   VIC DE PLECKER

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions