Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
20/11/2020 17:45 - Jumping

Leonie Peeters wint in het Azelhof!

In het Azelhof in Lier was het vandaag opnieuw een drukke namiddag, want in de 1.40m rubriek voor de ruiters en de amazones van de CSI2* competitie verschenen er maar liefst 128 combinaties in de ring. Daardoor werd het totaalklassement opnieuw opgesplitst in twee deelklassementen en dat was meteen goed nieuws voor een van onze landgenoten.

 

In het tweede deelklassement was het namelijk amazone Leonie Peeters die zo met de overwinning aan de haal ging. Zij had met de 11-jarige Quaresmas De Marschesana (Conte Della Caccia) de meet weten te bereiken in 26.42 seconden en mocht daarmee bovenaan het podium plaatsnemen. De 2de plaats ging naar de Duitser Christian Kukuk, de stalruiter van Ludger Beerbaum. Kukuk was vergezeld van de 7-jarige Constantin 110 (Colestus) en kruiste de meet in 26.96 seconden. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch dankzij Christophe Vanderhasselt en de 10-jarige Kadans Van De Mispelaere (Wandor Van De Mispelaere). Zij klokten af in 27.41 seconden.

 

Verderop in het klassement was er nog een 9de plaats voor Marthe Heudens met Kiss - Kiss Van Het Endhouse (Ustinov) en een 12de plaats voor Annelies Vorsselmans met Iago K Zaness (Zavall VDL).

 

De snelste van het peloton werd de Braziliaan Thiago Ribas Da Costa, die met zijn stal gevestigd is in Nederland. Ribas Da Costa zadelde opnieuw de 10-jarige merrie Kinky Van ’t Heike (Epleaser Van ’t Heike) en snelde naar de meet in 26.30 seconden waardoor hij het eerste deelklassement op zijn naam schreef. De Pool Przemyslaw Konopacki volgde Ribas Da Costa op de 2de plaats. Hij finishte in 26.62 seconden en kon daarvoor rekenen op de 12-jarige Kuke (Phin Phin). Het podium werd vervolledigd door Belgisch Kampioen Jos Verlooy. In het zadel van de 11-jarige merrie Jacobien Dwerse Hagen (Va-Vite) stopte hij de klok op 27.30 seconden.

 

Verder was er nog een 4de plaats voor Belgisch Kampioen Young Riders Simon Morssinkhof met Daloa (Lupicor), een 5de plaats voor Philippe Vanderhasselt met Fenne (Namelus R), een 6de plaats voor Sam Polleunis met Mauro P (Andiamo Z), een 7de plaats voor Christophe Vanderhasselt met Pikap de Muze Z (Ponsee V) en een 12de plaats voor Shari De Laet met Geavanta-C (Zambesi TN).

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2020 © Galop.be & Pweb Solutions