Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
12/10/2020 23:01 - Mennen

Vernieuwd handboek voor menners

Als aanvulling bij het volgen van een menopleiding tot het behalen van een menbrevet kondigt Paardensport Vlaanderen de uitgave aan van een vernieuwd menbrevettenboek.

 


 

"Het is zover! Met trots kunnen we meedelen dat het menbrevettenboek volledig vernieuwd is. Het boek komt handig van pas tijdens de opleiding naar het menbrevet en is vanaf nu verkrijgbaar via www.paardensport.vlaanderen!

Wil je wat extra basiskennis opdoen over paarden? Wil je leren hoe je een paard moet optuigen? Verlang je ernaar om ellenlange tochten te maken? Krijg je kriebels in je buik als je aan je eerste menwedstrijd denkt? Bestel dan snel het nieuwe menbrevettenboek en kom het allemaal te weten!

Ook zin om je brevet af te leggen? Elk jaar organiseren verschillende van onze clubs brevetafnames. De kalender en alle nodige informatie kan je terugvinden op onze website.

 

Waarom het menbrevet een must is!

Het menbrevet biedt enkel maar voordelen! Het is voor jong en oud, voor ervaren en minder ervaren menners, voor sporters op competitief niveau maar ook voor sporters op recreatief niveau. Het brevet leert je op een veilige manier mennen, wat een must is vooraleer je de openbare weg op gaat. Daarbovenop is het brevet je toegangsticket om deel te nemen aan verschillende wedstrijden. De enige voorwaarde om deel te nemen aan het brevet is dat je minstens 16 jaar oud moet zijn.

 

Verruim je kennis, maak plezier en ga veilig de baan op

'De weg naar het menbrevet verruimt je kennis', deze quote is van Tom Coolman, een menner en zaakvoerder van De Koetsier. Hij behaalde zijn menbrevet enkele jaren geleden en nu volgen zijn dochters hem op. Beide dochters vinden het menbrevet een meerwaarde omdat ze veel nieuwe zaken bijleerden en daarbovenop is de opleiding heel leuk. Je leert er nieuwe mensen kennen en je kan nadien met vrienden op wedstrijd. Dries Degrieck is een menner die op internationaal niveau al enkele knappe prestaties neerzette, ook hij vindt de cursus top. Een menbrevet is noodzakelijk om op een correcte manier een paard voor de wagen te kunnen spannen en veilig op de openbare weg te kunnen rijden, aldus Dries. 

Kostprijs?

De boeken zijn vanaf woensdag 9 december verkrijgbaar via onze website. De prijs komt neer op 20€ (incl. BTW) excl. verzending."

 

Bron: Paardensport.Vlaanderen


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions