Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/01/2021 07:18 - Jumping

Andres Vereecke direct in goede doen!

Onze landgenoot Andres Vereecke heeft zijn start niet gemist op deze tweede week van de New Year Tour van het Limburgse Sentower Park! Nadat hij voor de middag al een top 5-klassering wist te scoren in de rubriek voor de 7- en 8-jarige paarden nam hij na de middag het eerste deelklassement van de 1.40m hoofdrubriek voor zijn rekening. In het zadel van de 13-jarige schimmelmerrie In The Mood (Winningmood van de Arenberg) snelde hij in deze speedclass naar de meet in 60.89 seconden en daarmee was hij ruim sneller dan de concurrentie.

 

De Duitser Marcus Ehning was degene die hier het dichtst in de buurt wist te komen van Vereecke. Hij was vergezeld van de 15-jarige merrie Cristy (Canturo), maar moest met zijn tijd van 63.03 seconden duidelijk zijn meerdere erkennen in onze landgenoot. De Zwitserse Kaya Lüthi volgde op de 3de plaats me de 16-jarige Quintana Roo 2 (Quintero). Zij hadden er 64.52 seconden voor nodig om hun omloop tot een goede einde te brengen.

 

Verder was er nog een 8ste plaats voor Laurens Houben met Cap 4 (Comme Il Faut), een 9de plaats voor Patrick Jonkmans met Kamiel van het Langwater (Wiensender), een 11de plaats voor Andres Vereecke met d’Artagan RR (Diamant de Semilly), een 12de plaats voor Mathieu Bourdeaud’Hui met Toronto Z (Toulon), een 13de plaats voor Christophe Vanderhasselt met Angelika Hero Z (Aganix du Seigneur Z) en een 17de plaats voor Thibeau Spits met Cristalia de Ravel (Corofino).

 

In het tweede deelklassement was het opnieuw de Duitser Felix Hassmann die met de overwinning ging lopen. Hassmann, die zondag nog de CSI2* GP wist te winnen, rekende op de 12-jarige Sig Captain America (Captain Fire) en mocht dus opnieuw bovenaan het podium plaatsnemen nadat hij de klok wist te stoppen op 62.82 seconden.

 

De andere podiumplaatsen kleurden wel Belgisch met op de 2de plaats Thibeau Spits en de 10-jarige Virocondo Z (Va-Vite), die normaal gereden worden door vader Patrik. Spits kruiste de meet in 64.14 seconden en deed het daarmee net wat sneller dan Jens Vandenberk. Die vervolledigde met de 12-jarige Juan Le Loca-M (Chopin van het Moleneind) dus het podium op de 3de plaats na een finishtijd van 65.44 seconden.

 

Verder werd Marinus Den Doelder nog 13de met Sanvaja (Sanvaro), Simon Prouvé 14de met Milow-Prova (Nabab de Rêve) en Tim Prouvé 16de met Echos Son Z (Echo Van ’t Spieveld).

 

TAGS   |   ANDRES VEREECKE   |   FELIX HASSMANN   |   JENS VANDENBERK   |   KAYA LüTHI   |   MARCUS EHNING   |   THIBEAU SPITS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions