Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/01/2021 20:08 - Jumping

Wathelet haalt het podium in de Silver GP!

Gregory Wathelet heeft er een uitstekende dag opzitten op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva. Vanmorgen was er met Nevados S (Calvados Z) al winst in de Longines Rankingproef en ook vanmiddag tijden de 1.40m hoge Silver GP wist hij zich te verzekeren van een plaatsje op het podium. Hij verscheen er aan de start met de 9-jarige merrie Argentina de La Marchette (Acajou de La Marchette), met wie hij in 2019 in Gesves nog Belgisch Kampioen werd bij de 7-jarige paarden, en wist zich samen met nog 11 anderen te plaatsen voor de barrage. Daarin snelde hij naar de meet in 36.72 seconden wat hem uiteindelijk een mooie 3de plaats opleverde.

 

Het was de Franse amazone Penelope Leprévost die hier met de overwinning ging lopen. Zij zat in het zadel van de 10-jarige ruin Texas (Tornesch) en wist alles en iedereen achter zich te houden met een finishtijd van 35.78 seconden. Verder wist ook de Duitser David Will de prestatie van Wathelet nog te overtreffen. Will zadelde de 8-jarige Daymian 4 (Darco) en verzekerde zich van de 2de plaats nadat hij een chronotijd van 35.86 seconden op het scorebord had weten te brengen.

 

Verderop in het klassement was er voor ons land nog een 8ste plaats voor Jérôme Guery met Nora de Mariposa (Elvis Ter Putte) en een 11de plaats voor Olivier Philippaerts met Mr Uno-K Van ’t Kattenheye (Numero Uno).  

 

TAGS   |   DAVID WILL   |   GREGORY WATHELET   |   PéNéLOPE LEPREVOST

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions