BWP Young Horses Auction
Peter Van den Bulck
11/03/2021 10:37
18/03/2023 23:31
6 min
paardenfotograaf.be

BWP Young Horses Auction

Deze week geen 3e fase van de BWP Hengstenkeuring, deze is uitgesteld naar 12-14 april. De BWP Young Horses Auction gaat wel door aanstaande zaterdag 13 maart om 19u30. Ook hier zijn wat aanpassingen gebeurd naar aanleiding van de ontwikkelingen van het Rhino-virus.
Het wordt een live-studioveiling die van start gaat om 19u30 op zaterdag 13 maart. De paarden worden dan becommentarieerd door enkele specialisten uit de spring- en dressuurwereld.

De online biedingen gaan al open op vrijdag 12 maart, 10u. Op zaterdag sluiten we deze even af om 17u, waarna we dan om 19u30 van start gaan met de effectieve studioveiling met professionele commentaren.

Tijdens deze veiling zullen 10 springpaarden en 3 dressuurpaarden onder de hamer gaan. Deze youngsters werden zorgvuldig geselecteerd door een vakjury. Foto’s, video’s, informatie over de afstamming en de diergeneeskundige rapporten kan men bekijken op www.bwp.auction. We monsteren achtereenvolgens de spring- en dressuurpaarden.

Bij de springpaarden worden twee 4-jarigen en acht 3-jarigen aangeboden. Dankzij de “BWP Young Horses Auction” krijgt men zowaar de kans om een telg te kopen uit één van de sterkste BWP-stammen, de Qerly Chin-stam. We hebben het over Rocco van ’t Koningsbos, die via zijn vader Chacoon Blue het bloed voert van Chacco-Blue, nr. 1 in de WBFSH-sire ranking. Rocco’s moeder, Imogen de Regor, konden we vorig jaar aan het werk zien op internationaal 1m45-niveau. Ook als fokmerrie gaf Imogen al meermaals haar visitekaartje af. Ze staat te boek als de moeder van de springcracks Latisha de Regor (5*, Edwina Tops-Alexander) en Mithras de Regor, de BWP-goedgekeurde hengst die op 1m45-niveau presteert onder het zadel van Guy Beyers. Imogen leverde tevens de goedgekeurde hengsten Olympic en Picasso van ’t Koningsbos. Rocco’s grootmoeder, Centa de Muze, bracht twee paarden uit het 1m60-circuit (Freestyle de Muze en Horizon de Regor) en drie uit het 1m50-circuit (Inri, Kerly en Melia de Regor).

Het andere 4-jarig springpaard heet Rebell L3B, een zoon van de internationale Grand Prix/BWP elitehengst Iron Man van de Padenborre (5*, Grégory Wathelet). Met Rebells moeder, Civoli sprong Pieter Goyvaerts op 1m30-niveau. Civoli’s grootmoeder, Tivoli, is de moeder van het EK/wereldbekerpaard Flyinge Electro (Peter Eriksson) en de grootmoeder van de springcrack Presley Boy (5*, 1m60-niveau, Jaime Azcarraga).

De 3-jarige Silio van de Rozenakker is een outcross-product, in dit geval Frans x Holsteins bloed. Zijn vader Vannan verzamelde vorig jaar meerdere toptienplaatsen in het internationaal 5*-circuit. Via zijn moeder, Gayenne de Winghe, maakt Silio deel uit van de BWP-prestatiestam 56, dit is de stam van een reeks succesvolle internationale springpaarden, waaronder Sydney de Winghe, Happy Lady de Winghe en Peanut-R. Alsof dit nog niet voldoende is, kunnen we ook nog vertellen dat Silio’s moeder reeds eerder de BWP-goedgekeurde hengst Milano van de Rozenakker (v. Breemeersen Adorado) leverde.

Wie zich een merrie aanschaft, heeft als voordeel dat hij sport en fokkerij kan combineren. Dankzij bijvoorbeeld Santa Fee VD Molendreef krijgt u zo’n unieke kans. Haar vader is niemand minder dan Matisse de Mariposa, in 2015 BWP-vicekampioenhengst en vorig jaar succesvol op internationaal 1m40-1m45-niveau. Via haar moeder behoort Santa Fee tot de Nederlandse Nomia-stam. Dit is de fokfamilie van goedgekeurde hengsten (zoals Rockefeller en Horatio) en internationale springpaarden, waaronder Diamant en Fanarico.

Silva van de Faunushoeve biedt eveneens potentieel voor sport en fokkerij. Haar 8-jarige vader Important Style VK hield dit jaar in nagenoeg elke wedstrijd waaraan hij deelnam de nul op het bord. Silva’s moeder, Undine, heeft meerdere succesvolle springpaarden achter haar naam, waaronder Havina, Inuus en Leandro van de Faunushoeve. Uit een halfzus van dit trio werd Millar van de Faunushoeve (4*, 1m50-niveau, Olivier Perreau) geboren. Silva’s grootmoeder, Musharat, leverde de internationale springpaarden Azzaro, Filline en Jezebel van de Veldhoek. Zowel de moeder als de grootmoeder van de beloftevolle Silva werden gekroond tot “BWP Elitemerrie”.

Wie Spirit van het Leliehof koopt, wordt eigenaar van een zoon van de 5* Grand Prix-hengst H&M Chilli Willi (v. Casall), gecombineerd met een merrie uit een doorgefokte BWP-prestatiestam (nr. 90). Vienna, de moeder van Spirit, is de moeder van de springpaarden Fosati, Nikita, Maya en Osati van het Leliehof en de grootmoeder van Jota van het Leliehof. Tot deze stam behoren tevens enkele BWP-elitemerries, goedgekeurde hengsten en een indrukwekkende reeks internationale springcracks zoals Biscaya, Capacity, Hacienda, Sonora en Vienna d’Eversem, Falco, Happy en Igor Union, Evita SG Z, Golden Wonder, Famoso d’Ive, Fidalgo van het Leliehof, U-Watch en Watch Me de Rêve Bovenhoekshof.

Van BWP-stam 90 gaan we naar stam 78, en dit dankzij Simon, een halfbroer van Ponolette, de winnares van het nationaal BWP-kampioenschap vrij springen (2015) en dit jaar al meermaals foutloos in internationale springwedstrijden voor jonge paarden. Verscheidene goedgekeurde hengsten (o.a. Charivari Biolley, Chacco Me Biolley en Ubergraaf D) en internationale GP-springpaarden (o.a. Baggio, Jenco DW en Blue Thunder) onderstrepen de kwaliteit van deze stam.

Wie Silvano van het Veldhof koopt, haalt de halfbroer van Gentlemen van het Veldhof op stal. Koen De Waele, Michael Whitaker en David Simpson presteerden met Gentlemen op internationaal vijfsterrenniveau. En wat te denken van Saphir du Warichet? Zijn vader, Toulon, bekleedt de 3e plaats in de WBFSH-ranglijst van de beste springpaardenverervers ter wereld. Bent u op zoek naar een modern sportpaard met veel uitstraling, een zeer goede voorbeentechniek en super schoudergebruik, dan moet u zeker bieden op Sorento van de Watering. Zijn vader, Marko van Spieveld, behoort tot een doorgefokte BWP-prestatiestam, terwijl we in de moederlijn topverervers zoals Darco en Quidam de Revel aantreffen.

Liefhebbers van topdressuurbloed kunnen eveneens hun gading vinden in de “BWP Young Horses Auction”, o.a. dankzij twee dochters van de vermaarde Oldenburgse GP-dressuurhengst For Romance, net name Sierra-M en Savina Vita Nova. Sierra-M is een kleindochter van Vradin, de Gribaldi-dochter waarmee Simon Missiaen Belgisch kampioen werd. Sierra-M behoort tot één van de beste Nederlandse dressuurpaardenstammen, namelijk de Bottie-stam. Savina Vita Nova verenigt in haar pedigree drie dressuurgrootheden op rij: For Romance, Fidertanz en Rubinstein I. Haar grootmoeder, Ramona, presteerde verdienstelijk op ZZ-niveau. Wie zijn fokkerij/sportstal wenst uit te breiden met een beloftevolle dressuurmerrie, kan eveneens een bod uitbrengen op Sulaika van de Kempenhoeve. Zij is een dochter van de internationale dressuurhengst Indian Rock (Emmelie Scholtens) uit Olanda VD Kempenhoeve (v. Escolar, 5* dressuurhengst onder Hubertus Schmidt). Olanda’s moeder, Amoureuse VD Kempenhoeve, is de overgrootmoeder van Sunnyboy VD Kempenhoeve die dit jaar tijdens de BWP-hengstenkeuring werd aangewezen voor deelname aan de 3e fase. Goed bloed liegt nooit!

Men hoeft geen seconde te missen van dit BWP-topevenement want het wordt live uitgezonden. Bieden kan zowel online als telefonisch. Wie online wil bieden, moet zich vooraf registreren op www.bwp.auction. Om telefonisch te bieden, dient men zich vooraf aan te melden bij het veilingteam. Neem hiervoor contact op met Lieve De Greeff (+32 497 53 89 82) en breng haar op de hoogte van uw interesse. Dat het telefonisch bieden perfect werkt, getuigt de familie van de Lageweg die tijdens de recentste BWP Top Stallion Auction via de telefoon de hengst Soleil Optimus kocht: “We hebben telefonisch geboden en werden daarbij goed geholpen door de mensen van de veiling. We werden netjes te woord gestaan en de service was goed.” Dankzij de BWP Young Horses Auction krijgt iedereen online de unieke opportuniteit om vandaag te investeren in de toppers van morgen.

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI2* Gorla Minore 26/03 - 31/03

CSI5*/CSI2* Wellington 26/03 - 31/03

CSI3* Arezzo 26/03 - 31/03

CSI2* Azelhof 27/03 - 31/03

CSI2* Le Mans 28/03 - 31/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 28/03 - 31/03

Voorbije evenementen

CSI4* Vejer de la Frontera 19/03 - 24/03

CSI4*/CSI2* Wellington 19/03 - 24/03

CSI3* Oliva 19/03 - 24/03

CSI2* Samorin 20/03 - 24/03

CSI2* Azelhof 20/03 - 24/03

CSI2* Myakka City 20/03 - 24/03

CSI2* Riesenbeck 20/03 - 24/03

CSIO5* LLN Ocala 21/03 - 24/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 21/03 - 24/03

CSI3* Busto Arsizio 21/03 - 24/03

Laatste Haverklap