Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
18/04/2021 21:00 - Jumping

Butler klopt Devos in CSI2* GP van Bonheiden

Op Jumping Bonheiden werd 4 dagen internationale springsport vanavond afgesloten met de CSI2* GP, het hoogtepunt van het weekend! Van de 64 combinaties die aan de start verschenen wisten er 12 het hoofd koel te houden en de basisomloop van pistebouwer Frank Van Humbeeck en zijn team foutloos af te leggen. Een van hen was onze landgenoot Pieter Devos met zijn 12-jarige vosmerrie Jade Vd Bisschop, een dochter van Ogano Sitte. Devos wist in die 12-koppige barrage opnieuw alle balken netjes in de lepels te houden, maar met zijn tijd van 34.01 seconden moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de 2de plaats.

 

Het was de Ierse ruiter Alexander Butler die de prestatie van Devos nog wist te overtreffen. Buttler was vergezeld van de 14-jarige hengst Chilli B (Berlin) en mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen na een chronotijd van 32.67 seconden. Eerder op de dag was Butler in de finalerubriek voor de 7-jarige paarden ook al 3de geworden met de schimmelruin Dubai van het Beeckhof Z (Dieu Merci Van T&L), die hij voor het eerst internationaal aan de start bracht nadat hij onlangs verkocht werd aan Vladimir Tuganov.

 

En ook de 3de plaats in deze GP kleurde Belgisch en daarvoor zorgde José Thiry met de 12-jaige Jalisco W van de Wolvenhoek (Vivaldi du Seigneur). Ook Thiry bleef foutloos, maar hij had er dan weer 34.59 seconden voor nodig om zijn barragerit tot een goed einde te brengen.

 

Verder werd Vincent Lambrecht nog 4de met Catwalk Harry (Verdi TN), Bart Clarys 7de met Geste van Vihta (Zirocco Blue VDL), Wilm Vermeir 8ste met Hotshot (London), Kim Thiry 10de met Freedom de S.B. (Ogano Sitte), Rik Hemeryck 11de met Morfine de Muze (Nabab de Rêve) en Dries Dekkers 16de met Lover Boy van het Schaeck (Elvis Ter Putte).

 

Foto's :
TAGS   |   ALEXANDER BUTLER   |   JOSE THIRY   |   PIETER DEVOS   |   VINCENT LAMBRECHT

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions