Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/04/2021 17:54 - Jumping

Top 10-klassering voor Olivier Philippaerts!

De top van de Belgische springsport is deze week afgereisd naar Frankrijk voor een nieuwe editie van de Hubside Jumping van St. Tropez. Op enkele proeven na viel de openingsdag daar gisteren letterlijk in het water, maar vandaag kon het programma gelukkig wel afgewerkt worden. Dat betekent dat de ruiters en amazones van de CSI4* competitie vandaag voor het eerst aan de start kwamen en zij mochten direct vol aan de bak, want hun openingsrubriek was een 1.50m hoge Longines Rankingproef.

 

Van de 40 combinaties die aan de start kwamen van deze openingsrubriek wisten er 12 de 0 op het scorebord te houden en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Een van hen was onze landgenoot Olivier Philippaerts met zijn 12-jarige hengst H&M Extra (Berlin). Philippaerts kreeg in de barrage echter een springfout en moest uiteindelijk vrede nemen met de 10de plaats.

 

Het waren de Franse combinaties die wisten te domineren met op kop de snelle Julien Epaillard. Die zadelde de 11-jarige ruin Kosmo Van Hof Ter Boone (Arko III) en wist met een tijd van 40.56 seconden de concurrentie met veel gemak achter zich te houden.

 

De 2de plaats was voor amazone Nina Mallevaey met de 12-jarige Virtuose Champeix (Rubins des Bruyeres), die tot vorig jaar nog gereden werd door Epaillard. Mallevaey klokte af in 43.10 seconden en moest zo duidelijk zijn meerdere erkennen in Epaillard. Simon Delestre vervolledigde het integrale Franse podium op de 3de plaats. Vergezeld van de 10-jarige Berlux Z (Berlin) finishte Delestre in een tijd van 43.59 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions