Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
05/02/2021 14:12 - Jumping

Gregory Wathelet springt op het podium!

Op de Hubside Jumping van St. Tropez in Frankrijk zijn alle ogen vandaag natuurlijk gericht op de twee Grote Prijzen die vanmiddag op het programma staan. Maar voor we zover waren vonden er vanmorgen nog eerst enkele andere rubrieken plaats waaronder een 1.40m rubriek voor de ruiters en amazones van de CSI2* competitie. Daarin wist onze landgenoot Gregory Wathelet zich naar een podiumplaats te springen met de 9-jarige merrie Argentina de La Marchette (Acajou de La Marchette), met wie hij 2 jaar geleden in Gesves nog Belgisch Kampioen werd bij de 7-jarige paarden. Wathelet kruiste in de 2de fase de meet in 33.77 seconden wat hem uiteindelijk de 3de plaats opleverde.  

 

Verder wist Wathelet zich ook nog te klasseren met de 8-jarige Calciet Eb Z (Cornet Obolensky). Na een foutloze rit in 36.39 seconden werd hij met deze schimmelmerrie 9de.

 

De overwinning in deze speedclass ging naar de Amerikaanse amazone Laura Kraut. De partner van de Britse ruiter Nick Skelton was vergezeld van de 10-jarige merrie Greatfull (Congress 4) en met een chronotijd van 33.20 seconden wist ze de concurrentie op afstand te houden. Verder wist ook de Fransman Simon Delestre de prestatie van Wathelet nog te overtreffen. Hij stuurde de 12-jarige Filou Carlo Zimequest (Coronas) naar de meet in 33.56 seconden en legde daarmee beslag op de 2de plaats.

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   LAURA KRAUT   |   SIMON DELESTRE

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions