Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
25/06/2021 16:36 - Jumping

Jérôme Guery start de dag uitstekend!

Op Knokke Hippique startte de derde dag van het concours vanmorgen op de Zoute Plage en het waren de ruiters en amazones van de CSI2* competitie die er als eerste aan mochten beginnen in een 1.40m rubriek in 2 fasen special. Jérôme Guery was direct goed wakker en reed zich naar een top 5-klassering met de 8-jarige hengst Nestor de Mariposa (Elvis Ter Putte). Guery bleef zowel in de 1ste als in de 2de fase foutloos en zijn tijd van 34.00 seconden was goed voor een 4de plaats in het klassement.

 

Het waren de Britse combinaties die domineerden met op kop amazone Sienna Charles. Die rekende op de 12-jarige schimmelmerrie Havana M (Verdi TN) en met een chronotijd van 32.52 seconden wist de ze concurrentie al bij al gemakkelijk achter zich te houden.

 

De 2de plaats was voor Matthew Sampson met de 10-jarige ruin Paul Walker (Perigueux). Sampson kruiste de meet in 33.65 seconden en moest zo duidelijk zijn meerdere erkennen in zijn landgenote. De Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij zette met de 11-jarige Cartaro 2 (Carinue) een tijd van 33.83 seconden op het scorebord.

 

Wat verderop in het klassement was er ook nog een 13de plaats voor Pieter Devos met Nikias Ligie V.V. (I’M Special de Muze).

 

Winst in de CSI5*

 

Op de Albert Plage stond er vanmorgen in Knokke ook een 1.40m rubriek op het programma, maar dan voor de combinaties van de CSI5* competitie. Hierin triomfeerde Guery dan weer met de 8-jarige ruin Uniquo (Uriko). Guery klokte in deze rubriek tegen de klok af in 59.31 seconden en daarmee wist hij de concurrentie te verschalken.

 

De Duitser amazone Kendra Claricia Brinkop wist hier de 2de plaats voor haar rekening te nemen. Brinkop, die lid is van het Stephex-team, kruiste de meet in 59.34 seconden en kon daarvoor rekenen op de 13-jarige ruin Ultrachic de Charmois (Quaprice Bois Margot). Niels Bruynseels vervolledigde hier het podium op de 3de plaats. Hij stuurde de 10-jarige merrie Diornella-D (Diamant de Semilly) naar de eindmeet in 62.14 seconden.

 


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions