Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/07/2021 15:11 - Jumping

Belgische Juniors zijn Europees Kampioen!!

Op het Europees Kampioenschap voor de jeugd in het Portugese Vilamoura Equestrian Centre hebben de Belgische Juniors vanmiddag hun leiderspositie weten vast de houden en zich tot Europees Kampioen gekroond!

 

Met een totaal van 0.83 strafpunten en een voorsprong van ruim 9 strafpunten stonden ze voor aanvang van deze finale al comfortabel aan de leiding. Aurelia Guisson en haar 8-jarige schimmelmerrie No Limit Vh Legita Hof Z (Nabab de Rêve) waren vandaag de sterkhouder in de Belgische équipe. Zij zorgen net als tijdens de openingsdag voor een foutloze ronde en deden daarmee ook een goede zaak in het individuele klassement.

 

Zowel Tristan Guisson met Naturelle vh Legitahof Z (Nabab de Rêve) als Anthony Philippaerts met J’Adore van het Schaeck (Vagabond de la Pomme) liepen vandaag tegen 1 springfout aan. Voor Philippaerts kwam daar nog 1 strafpuntje voor tijd bij waardoor hij de ring verliet met 5 strafpunten.

 

Bart Jay Junior Vandecasteele en de 9-jarige Mac Jack Courtier (VDL Indoctro) waren de vierde combinatie in het Belgische team. Vandecasteele kende echter wat pech tijdens zijn ronde en zorgde met 12 strafpunten voor het schrapresultaat. België eindigde zo met een totaal van 9.83 strafpunten en daarmee hadden we nog ruim 5 strafpunten voorsprong op Zwitserland, dat het zilver wist binnen te halen.

 

Individueel

 

In het individuele klassement wisten zich 4 landgenoten te kwalificeren voor de grote finale van zaterdag. Tristan Guisson staat nog steeds op de 4de plaats, maar na zijn springfout van vanmorgen komt hij nu wel op een totaal van 4.4 strafpunten.

 

Zijn zus Aurelia komt na foutloze ronde dichterbij en staat nu op de 5de plaats met een totaal van 4.6 strafpunten. Anthony Philippaerts kreeg vanmorgen dus 5 strafpunten aangerekend en staat nu op de 8ste plaats met een totaal van 5.43 strafpunten.

 

Tenslotte wist ook Evelyne Putters zich voor de finale te kwalificeren met haar 13-jarige hengst Uith de Rotes (Calvaro F.C.). Zij was reserve voor het team en reed dus enkel voor haar individuele klassement. Ze stond voor aanvang op de 12de plaats met een totaal van 5 strafpunten en na een springfoutje staat ze nu op plaats 17 met een totaal van 9 strafpunten.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions