Wim Vinckx wint opnieuw in de STX Cyclus!
27/07/2021 07:51
2 min

Voor de laatste manche van het seizoen trok de STX Cyclus afgelopen weekend naar de Cercle Equestre de l'Ecole d'Equitation de Gesves, waar over enkele weken ook het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden zal plaatsvinden.

In de reeks voor de 6-jarige paarden was het opnieuw Wim Vinckx die het laken naar zich toe wist te trekken. Vinckx, die tijdens de gehele cyclus bijzonder sterk voor de dag kwam, werd namelijk de winnaar met de hengst D-Isci van de Kattevennen Z (Darco x Carthago Z – F: BVBA Spronken), met wie hij eerder ook al twee keer 2de en een keer 3de werd. Vinckx finishte in de 2de fase in 30.59 seconden en daarmee wist hij de concurrentie te verschalken.

De 2de plaats ging naar Tim van den Broeck en de vosmerrie Zoë K Van ’t Kattenheye Z (VDL Zirocco Blue N.O.P. x VDL Corland – F: Tony Raman & Mieke Strobbe), met wie hij eind vorige maand ook al 2de was tijdens de manche in Ternat. Van den Broeck klokte af in 30.89 seconden en daarmee kwam hij nipt tekort om de overwinning op zijn palmares te schrijven. De Braziliaan Pedro Nolasco was ditmaal goed voor de 3de plaats met de merrie Kan Da Ter Spelonck Z (Kannan x Casper van Erpekom Z – F: Marijke Van Eynde). Nolasco, die vorige week de manche in Waregem nog wist te winen, snelde in de 2de fase naar de meet in 30.92 seconden waardoor het in de top 3 dus bijzonder dicht bij mekaar lag.

Voor Tim van den Broeck was er net als vorige week een 4de plaats met de hengst Parfait van het Schaeck (Comme Il Faut x Diamant de Semilly – F: Perry De Winter), terwijl Wim Vinckx dan weer de 5de plaats voor zijn rekening nam met Hadewyn van ’t Ravennest (Comme Il Faut x Carrico – F: Frederic Coens & Isabel De Rycker).