Ook Thibault Philippaerts op het podium!
08/08/2021 09:36
18/03/2023 06:30

Na de rubrieken voor de Juniors was het gisteren opnieuw de beurt aan de ruiters en amazones van U25-competitie om hun opwachting te maken op de grasterreinen van de Tops International Arena. In deze 1.45m/1.50m rubriek sprong Thibault Philippaerts zich in de picture met zijn 8-jarige ruin Derby de Riverland (Kannan). Philippaerts wist het in deze speedclass netjes foutloos te houden en met een finishtijd van 62.85 seconden zorgde hij op de 3de plaats opnieuw voor een Belgische podiumklassering.

De overwinning ging naar Abdurakhmon Abdullaev, die uitkomt voor Oezbekistan. Die zat in het zadel van de 11-jarige Quintair (Quintero) en wist de concurrentie te verschalken met een foutloze rit in 62.43 seconden. Die het ook nog beter wist te doen dan Philippaerts was de Duitser Philipp Schulze Topphoff. Die rekende op de 9-jarige Clemens de la Lande (Comme Il Faut) met wie hij een tijd van 62.64 seconden op het scorebord wist te brengen.

Wat verderop in het klassement was er ook nog een 11de plaats voor Evelyne Putters met haar Eye of the Tiger (Carambole).