14/08/2021 23:13
19/03/2023 23:07
1 min
paardenfotograaf.be

Terwijl het Sentower Park van Opglabbeek zich vanmiddag opmaakte voor de finale van het Belgisch Kampioenschap voor de 7-jarige paarden werd in het Franse Deauville de Petit Grand Prix afgewerkt. 14 combinaties wisten zich daarin te plaatsen voor de barrage en het was uiteindelijk onze landgenoot Koen Vereecke die de eindwinnaar werd met de 11-jarige hengst Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze). Het duo, dat gisterenmorgen ook al 2de werd in de 1.40m hoge ochtendrubriek, finishte in 37.48 seconden en daarmee had het bijna anderhalve seconde voorsprong op de concurrentie.

De andere podiumplaatsen bleven in eigen land met op de 2de plaats Hugo Breul en de 13-jarige Utahmano Alu (Mylord Carthago). Ook zij bleven dus foutloos in de barrage, maar deden er 38.92 seconden over om hun barragerit tot een goed einde te brengen. Alexis Deroubaix vervolledigde hier het podium op de 3de plaats. Hij was vergezeld van de 11-jarige Aldo du Plessis (Orient Express) en stopte de klok op 39.29 seconden.