Niels Bruynseels wordt 6de in London!
15/08/2021 23:27
19/03/2023 05:08

Niels Bruynseels heeft er een bijzonder succesvol weekend opzitten op de Longines Global Champions Tour van de Britse hoofdstad London. Gisterenavond was er al die schitterende 3de plaats in de LGCT Grand Prix met Ilusionata van ’t Meulenhof en ook in de 1.50m hoofdrubriek van vandaag wist hij voor een sterke prestatie te zorgen. Hij rekende vandaag echter op zijn 15-jarige merrie Gancia de Muze (Malito de Reve) en was een van de 9 combinaties die zich na een foutloze barrage wisten te plaatsen voor de barrage. Daarin kreeg hij onderweg af te rekenen met een springfoutje op de insprong van de dubbelsprong en zijn bijhorende finishtijd van 35.74 seconden leverde hem ditmaal een 6de plaats op.

De overwinning ging naar de Duitser Christian Ahlmann met de 10-jarige hengst Solid Gold Z (Stakkato Gold). Ahlmann, die ook gisteren tijdens de LGCT Grand Prix al in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden was, snelde naar de meet in 34.24 seconden en daarmee mocht hij de hoofdprijs in ontvangst nemen.

Voor de Zweed Peder Fredricson was er ditmaal een 2de plaats weggelegd. De GP-winnaar van gisterenavond zat in het zadel van de 14-jarige H&M Christian K (Namelus R) en wist een tijd van 35.03 seconden op het scorebord te brengen. De 3de plaats tenslotte ging naar de Italiaan Emanuele Gaudiano met de 8-jarige Nikolaj de Music (Kannan). Ook hij bleef in de barrage foutloos, maar had er dan weer 36.08 seconden voor nodig om zijn barragerit tot een goed einde te brengen.