Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/08/2021 17:37 - Jumping

Philippaerts schittert in Valkenwaard!

De Tops International Arena van Valkenswaard maakte zich vanmiddag op voor de tweede en beslissende ronde van de Global Champions League, een 1.55m rubriek die tevens gold als kwalificatie voor de LGCT Grand Prix. Olivier Philippaerts was in ieder geval in bloedvorm en wist voor een schitterende prestatie te zorgen met zijn 10-jarige hengst Le Blue Diamond V’t Ruytershof (Plot Blue), met wie hij begin volgde maand ons land zal vertegenwoordigen tijdens het Europees Kampioenschap in het Duitse Riesenbeck. Philippaerts hield in deze speedclass alle balken netjes in de lepels en met zijn finishtijd van 75.11 seconden wist hij niet alleen beslag te leggen op de 3de plaats in het individuele klassement, hij hielp zijn team de London Knights ook mee aan de overwinning in het teamklassement.

 

Olivier Philippaerts: “Naar mijn mening is dit de beste grasarena die ik tot nu toe in Europa heb gezien. Er zijn dit jaar zoveel shows geweest op deze arena, maar de faciliteiten en de ondergrond zijn nog steeds geweldig, dus ik vind het echt fantastisch werk! We hebben als team een trage start van het seizoen gehad, maar de laatste paar shows hebben we behoorlijke resultaten behaald en hopelijk kunnen we nu ook een beetje opklimmen in de ranking.”

 

De overwinning in het individuele klassement ging naar de Nederlander Gerben Morsink met de 12-jarige hengst Navarone Z (Nabab de Rêve), met wie hij de afgelopen weken en maanden al verschillende overwinningen en ereplaatsen wist te behalen. Morskink wist de klok te stoppen in 72.53 seconden en daarmee wist hij de overwinning in eigen land te houden.

 

Na Gerben Morsink wist ook de Duitser Daniel Deusser de prestatie van Philippaerts nog te overtreffen. De stalruiter van Stephan Conter had de 10-jarige voshengst Bingo Ste Hermelle (Number One d’Iso) gezadeld en kruiste de meet in 74.84 seconden.

 

Wat verderop in het klassement was er ook nog een 9de plaats voor Gregory Wathelet met zijn Picobello Full House Ter Linden Z (Forever d’Arco Ter Linden).

 

TAGS   |   DANIEL DEUSSER   |   GERBEN MORSINK   |   OLIVIER PHILIPPAERTS

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions