Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/05/2021 10:51 - Jumping

Het afscheid van Comme Il Faut

De CSI3* GP mocht dan gisteren wel het sportieve hoogtepunt zijn op Riesenbeck International, toch was het voor het aanwezige publiek vooral uitkijken naar het sportieve afscheid van de tophengst Comme Il Faut. Marcus Ehning maakte eerder deze week bekend dan zijn trouwe viervoeter op 16-jarige leeftijd op pensioen mag en dat hij gisteren zijn allerlaatste ereronde zou maken op de terreinen van Riesenbeck International, de plaats waar het voor hem allemaal begon.

 

Comme Il Faut werd namelijk gefokt door Ludger Beerbaum en is een combinatie van twee grote namen. Vader Cornet Obolensky moeten we u uiteraard niet meer voorstellen en de moeder van Comme Il Faut is niemand minder dan de legendarische merrie Ratina Z, de dochter van Ramiro Z die zelf Olympisch Kampioen werd onder Ludger Beerbaum.  

 

Als tweejarige werd Comme Il Faut voorgesteld op de hengstenkeuring van Westfalen, waar hij met pijn en moeite werd goedgekeurd voor dekdienst. Hij was amper 1.60m groot en wie wilde er nu zo’n kleine hengst gebruiken? Maar de hengst maakte alle verwachtingen meer dan waar. Hij sloot zijn 70-dagen test als jonge hengst af met een springindex van 140,25 punten en was vervolgens een seriewinnaar in wedstrijden voor jonge springpaarden, waaronder kwalificaties voor het Bundeschampionat onder Franz-Josef Dahlmann. Hij was niet alleen vice-Bundeskampioen, maar ook vice-Wereldkampioen van de jonge springpaarden in 2010.

 

In 2013 kwam hij dan onder het zadel van Marcus Ehning en begon het succesverhaal pas echt. Zo wonnen zij tal van Grote Prijzen zoals de LGCT GP van Chantilly, de Wereldbekerwedstrijd van Madrid en in 2018 de CSI5* GP op de Brussels Stephex Masters. In 2019 haalden Ehning en Comme Il Faut met het Duitse team ook zilver tijdens het Europees Kampioenschap in Rotterdam.

 

Inmiddels heeft hij ook ruimschoots zijn sporen verdiend in de fokkerij en zijn al veel van zijn nakomelingen actief in de internationale sport. Denk maar aan Faut-Il des 7 Vallons (Gregory Wathelet), Comme-Laude W (Bart Bles) en Carma 3 (Kendra Claricia Brinkop).  

 


Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions