Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
09/12/2021 21:38 - Mennen

Sven Stuyck Beste Belg, Martin Hölle Kampioen

Met de vaardigheidsproef als laatste wedstrijdonderdeel was vandaag de spannende afsluiting van het wereldkampioenschap tweespannen. Voor de derde keer op rij won Martin Hölle het goud. Hongarije prolongeerde de landentitel, voor Duitsland en Nederland. 

 

Sven Stuyck zette het beste Belgische resultaat neer. Vanaf de dressuur (47) maakte hij mooie progressie na marthon (23) en vaardigeid (15) en sluit het WK met 97 deelnemers af op plaats 20.

 

Hongaren op kop

De Hongaar Martin Hölle was een klasse apart op het WK. Hij had in de dressuur en de marathon een grote voorsprong opgebouwd. In de staart van het vaardigheidsparcours maakte hij een paar foutjes, maar die strafpunten kon hij zich gemakkelijk permitteren. Voor de derde keer op rij werd hij wereldkampioen. “Mijn paarden hebben het gedaan,” straalt hij. “Het is ongelooflijk dat ik nu voor de derde keer op rij wereldkampioen ben. Ik ben mijn paarden en mijn hele team heel dankbaar.” Het zilver was voor de Fransman Franck Grimonprez en het brons voor de Duitse Anna Sandmann. Hongarije prolongeerde in het landenklassement de landentitel. Dat kwam niet alleen door de prestaties van Hölle maar ook door de geweldige marathon en winnende vaardigheidsproef van György Fekete. De Duitsers wonnen zilver en Nederland het brons. 

 

Meer dan paardensport

De afgelopen dagen was er op Grandorse nog meer te beleven dan paardensport. Er was een Foodplein LEF Proeverij met streekproducten, diverse stands, een ondernemerscongres voor MKB Limburg, een programma voor ouderen én een Wereldkampioenschap Bixie voor de allerkleinsten. Zo was er voor ieder wat wils. 

Voorzitter Nico Rijnbende kijkt terug op een prachtig evenement. “Voor mij is dit WK en alles er omheen in één woord fantastisch. Alle dagen hebben we hier enthousiaste mensen gezien. De wisselwerking tussen de sport en het publiek is geweldig om te beleven.” De voorzitter is dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers en de ondersteuning door de sponsoren, Limburg Paardensport, VWS, Provincie Limburg en  Gemeente Horst a/d Maas. Dit wereldkampioenschap smaakt naar meer. Rijnbende: “Wat ik nog heel graag zou willen is in de toekomst is een WK voor de vierspannen, met gelijktijdig eventing en springwedstrijden. Want dat kan op deze locatie.”

Individueel

1.  Martin Hölle (HUN) 161,23
2.  Franck Grimonprez (FRA) 163,03
3.  Anna Sandmann (GER) 168,83

20. Sven Stuyck (BEL) 185,02
49. Pieter Claeys (BEL) 207,03
53. Wim Heylen (BEL) 209,37
62. Wenny Vanhee (BEL) 216,87
73. Jean-Charles André (BEL) 227,78
75. Gert Vervaet (BEL) 229,82

Landenteams

1. Hongarije 322,99
2. Duitsland 333,67
3. Nederland 342,26

9. België 387,33

 

 

 

TAGS   |   GERT VERVAET   |   JEAN-CHARLES ANDRé   |   KRONENBERG WK H2 2021   |   MARTIN HöLLE   |   PIETER CLAEYS   |   SVEN STUYCK   |   WENNY VANHEE   |   WIM HEYLEN

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions