Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
19/09/2021 17:47 - Jumping

Daniel Deusser wint Rolex GP Aken

Eindelijk! Voor Daniel Deusser en Stephan Conter is een droom uitgekomen. Al tweemaal werd Deusser tweede in de Rolex GP van Aken, ditmaal wint hij, met Killer Queen VDM (Eldorado vd Zeshoek). Daniel Deusser is de nummer 1 van de wereldranglijst en daar zal hij nog een tijdje blijven. Donderdag sprong hij met Queen al tweemaal foutloos in de landenprijs.

 

Door de manier waarop bombardeerden zijn collega’s hem tot favoriet voor de GP van zondag. Deusser bleef er ogenschijnlijk rustig onder. In de GP bleef hij twee omlopen foutloos. Finaal waren ze met zeven in de barrage, waar Deusser als eerste aantrad. En opnieuw bleef hij foutloos. Hij zette daarbij nog eens een snelle tijd neer. Enkel Olympisch kampioen Ben Maher (Explosion W) en zilveren medaillist van Tokio Laura Kraut (Baloutine) gingen sneller, al bekochten ze dat met een springfout. Maher werd vierde, Kraut vijfde.

 

Slechts drie combinaties bleven drie ronden foutloos. De jonge Amerikaan Brian Moggre (Balou du Reventon) werd finaal tweede, een sterke Gregory Wathelet (Nevados S) derde. Jérôme Guery en Quel Homme de Hus sprongen eveneens de barrage. Daarin kregen zij een ongelukkige en onverklaarbare fout op de eerste hindernis. Ze werden nog zevende.

 

Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond vh Ruytershof, Plot Blue), Niels Bruynseels (Ilusionata vh Meulenhof, Lord Z) en Pieter Devos (Jade vd Bisschop, Ogano Sitte) haalden de tweede ronde niet.

Foto's :

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions