Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
23/09/2021 15:50 - Jumping

Morssinkhof scoort podiumplaats in YR-GP!

De Belgische delegatie blijft het uitstekend op het internationale jeugdconcours in het Nederlandse Kronenberg! Nadat Aurelia Guisson vanmorgen al de Grote Prijs voor de Junioren wist te winnen was er zonet ook Belgisch succes in de Grote Prijs voor de Young Riders. De 2de plaats ging namelijk naar gewezen Belgisch Kampioen Simon Morssinkhof en dit met zijn 12-jarige merrie Vivolta de Gree (Diamant de Semilly). In een barrage waarvoor zich 6 combinaties wisten te plaatsen kwam Morssinkhof als eerste opnieuw in de wedstrijdring en zette hij de toon met een foutloze rit in 44.79 seconden.

 

Het was uiteindelijk de Amerikaanse amazone Mimi Gochman die een nieuwe Belgische overwinning wist te voorkomen. Gochman stuurde de 11-jarige merrie Celina BH (Canstakko) naar de finishlijn in 42.08 seconden en daarmee mocht zij de hoofdprijs in ontvangst nemen. Verder wist ook de Fransman Antoine Ermann zich te verzekeren van een plaatsje op het GP-podium. Hij wist met de 10-jarige Beryl des Pres (Popstar Lozonais) de klok te stoppen op 47.16 seconden.

 

Naast Simon Morssinkhof was ook Thibault Philippaerts een van de 6 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Hij kreeg daarin een springfout op de insprong van de dubbelsprong en werd uiteindelijk 4de.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions