BWP Online FA: beste springpaardenstamboek!
Jo De Roo
27/09/2021 12:44
8 min
paardenfotograaf.be

BWP Online FA: beste springpaardenstamboek!

De “BWP Online Foal Auction”: koop een veulen uit het beste springpaardenstamboek ter wereld!

De volledige collectie in een oogopslag

Tijdens de afgelopen editie van de Olympische Spelen werd nog maar eens de kwaliteit van BWP-springpaarden onderstreept. En ook tijdens het EK in Riesenbeck jumping traden BWP-geregistreerde springcracks op het voorplan, met toptienplaatsen voor Mumbai van de Moerhoeve, Katanga V/H Dingeshof en Jade VD Bisschop. Amper twee weken later stond de prestigieuze Rolex Grand Prix van Aken op de affiche. Deze 5* GP werd gewonnen door Killer Queen VDM, alweer een BWP’er.

De resultaten liegen niet. Wie het nu nog niet doorheeft dat BWP de bakermat is van topspringpaarden heeft oogkleppen op. Het BWP voert zelfs wereldwijd de WBFSH-studbook ranking aan, met dank aan kleppers zoals King Edward, Indiana C&C, Killer Queen VDM, Hello Jefferson (ex-Jerenmias van het Hulstenhof), Hester (ex-Frühling van d’Avrije), Jack Van Het Dennehof en vele anderen. Via de BWP Online Foal Auction krijgt u de kans om top genetica te kopen. Om in aanmerking te kunnen komen voor deze veiling moesten de veulens minstens 75% behalen tijdens selectiewedstrijden. Deze online veulenveiling start op 1 oktober. Het eerste lot loopt af op 4 oktober, het tweede op 5 oktober. De organisatoren zijn er opnieuw in geslaagd om een gevarieerde collectie springveulens samen te stellen, aangevuld met enkele dressuurveulens en Belgische rijponyveulens.

Dankzij Volle Maan VD Guldennagel kan u zowaar eigenaar worden van de kersverse kampioen van het nationaal kampioenschap BWP Eliteveulens. Dit hengstveulen behaalde een monsterscore van 90%! Enkele maanden voorheen had hij ook al tijdens het veulenkampioenschap in Tienen zijn concurrenten het nakijken gegeven. Zijn vader is de BWP-goedgekeurde hengst Rocco VD Bisschop, een Chacoon Blue-zoon die via zijn moeder Omara VD Wellington tot de befaamde BWP-stam 13 behoort. Rocco is niet het enige wapenfeit van Omara. Zij leverde tevens Rob Roy VD Bisschop. Rob Roy is even jong als Rocco en werd eveneens als dekhengst goedgekeurd. Renee van de Guldennagel, de moeder van Volle Maan, maakt deel uit van de Holsteinse stam 741. Dit is de stam van o.a. Colorit, Contino, Quintender en niet in het minst van Cardento. Renee’s betovergrootmoeder, B-Estelle, bracht o.a. Cardento. Deze Olympiadehengst gaf tijdens het afgelopen EK nog maar eens zijn visitekaartje af, als leverancier van 3 finalisten: Katanga V/H Dingeshof, C Vier en bronzen medaillewinnaar Catch Me Not S.

Naast een kampioenveulen kan men ook meerdere top 5-veulens kopen, zoals Vanitas van Horst. Deze dochter van de populaire topvererver Conthargos triomfeerde tijdens het Antwerps veulenkampioenschap en behaalde de 5e plaats tijdens het nationaal kampioenschap BWP Elite veulens. Haar moeder, Ithaca, schreef in 2008 het BWP nationaal veulenkampioenschap op haar naam en werd zes jaar later tijdens de nationale prijskamp gekroond tot dagkampioene. Vasco van den Bisschop behaalde tijdens het veulenkampioenschap in Bocholt 84% en tijdens het nationaal kampioenschap BWP eliteveulens met 86% de 5e plaats! Hij is een zoon van de bijzonder beloftevolle El Barone 111 Z die sedert dit jaar in het internationaal vijfsterrencircuit wordt uitgebracht door Malin Baryard-Johnsson. Vasco’s grootmoeder, Secret Love Wonderland, bracht de BWP-ambassadeur Dulf van den Bisschop, het 5*-concourspaard Estina van den Bisschop en het 3* en 4* GP-paard Holland van den Bisschop. Ook Jade VD Bisschop, die tijdens het afgelopen EK teambrons won, behoort tot deze stam. Nog over kampioenen gesproken: Vienna VD Bokke werd gelauwerd als kampioene tijdens het veulenkampioenschap in Pittem. De vader van dit merrieveulen is de BWP-ambassadeur Wandor van de Mispelaere. Vienna’s moeder, Bonita V.D. Bokke, behoort tot de Holsteinse stam 4705, dit is de fokfamilie van o.a. Catoki en Levantos I en II. Bonita’s grootmoeder, Inka VI, leverde twee toppers uit het internationaal 1m60-circuit, met name Chiron S (5*, Rolf-Göran Bengtsson) en Castros (4*, Meredith Ellis).

De organisatoren van de BWP Online Foal Auction bieden u de opportuniteit om veulens te kopen uit BWP-merriestammen, één van de fundamenten van het succes van BWP. We denken daarbij aan veulens zoals Vino Aqua Di en Valente (die allebei tot de BWP-stam 22 behoren), Very White AD van het Burghof (een volle broer van de goedgekeurde hengst Painted White van het Burghof, BWP-stam 113), Valentis van Daknam (het resultaat van de kruising van de beloftevolle BWP Young Stallion Award-winnaar Nixon van ’t Meulenhof met een topmerrie uit BWP-stam 32, zijnde Edelheart-M, de moeder van de internationale springpaarden Berlinbreaker M en Herlinbreaker-M), Valentino VD Molendreef en Virginia VD Molendreef (die allebei deel uitmaken van de BWP-stam 49, dit is de stam van o.a. Via Volo van de Molendreef (1m60-niveau, Elizabeth Beezie Madden), Gigolo V/D Molendreef (5*, 1m60-niveau), het GP-paard Ad Fundum, Every Way, Qadance en Keep Away VD Molendreef), Vedett De Quôte (een zoon van Kasanova de la Pomme, gekruist met een merrie uit de BWP-stam 51, dit is de stam van o.a. Raging Bull Vangelis S, Gamko S, Un Ami-S, Luron S, Dasko, Jericho S, Casse-Cou S, Ukase van de Donkhoeve, Ivor V/H Appelsvoordehof, Fento Chin S en Ilena S) en Vidal di Celio (BWP-stam 62).

Wie wil investeren in een merrieveulen van de 1m60 GP-hengst Uncanto di Villagana gecombineerd met een merrie uit de stam van wereldkampioen Vigo d’Arsouilles, moet zeker een bod uitbrengen op Vimea van den Heuvel. Via haar moeder, Osiris d’Arsouilles, maakt Vimea deel uit van de BWP-stam 42. De grootmoeder van Osiris, White Bread d’Arsouilles, bracht o.a. de goedgekeurde sporthengst Duc d’Arsouilles (presteerde op 1m50-1m60-niveau) en Ngorongoro d’Arsouilles (1m40-niveau). Tot deze stam behoren nog tal van andere toppers, zoals Comte d’Arsouilles, Gaillardo d’Arsouilles, Esprit van den Bisschop, Joris VD Bisschop, Felicity VD Bisschop, Billund d’Arsouilles en uiteraard ook de legendarische Vigo d’Arsouilles. Uit de BWP-stam 13 kan men een Wandor van de Mispelaere-zoon kopen, met name Vadim di Celio. Vadims overgrootmoeder, Havanna van de Heffinck, leverde de goedgekeurde hengsten Fire en Quirio VD Heffinck. Via Havanna’s dochter Ovanna VD Heffinck wordt een zeer sterke tak gevormd in deze BWP-stam 13. Ovanna is de moeder van de volle broers Upsilon en Versace VD Heffinck (die allebei op 1m60-niveau sprongen) en de grootmoeder van Halifax VD Heffinck en Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos.

Uit de befaamde Usha van ’t Roosakker-stam (BWP-stam 100) kan men ook een veulen kopen, zijnde Volt van de Voortakker, een zoon van Qannando B. & V. uit Mandy VD Bisschop die als 5- én 6-jarige in nagenoeg alle cycluswedstrijden waaraan ze deelnam foutloos bleef en tevens de moeder is van de BWP-goedgekeurde hengst Cello VD Bisschop.

Dankzij Venturo DVG kan men zich een kleinzoon aanschaffen van de topvererver Chacco-Blue, nummer 1 in de WBFSH-sire ranking. Via zijn moeder, Hildegarde-K, is Venturo DVG een halfbroer van Ona van de Helle, die in augustus dit jaar finaliste was op het BK voor zevenjarigen (1m45-niveau). De moeder van Hildegarde-K, Grande Fleur, leverde verschillende springcracks op het hoogste niveau, o.a. Wivina (5*, 1m60-niveau), Baladeur Z (1m60-niveau), Emilie K (3*, 1m45-1m50-niveau), Kentukie-K (1m50-niveau), alsook Joelle-K die als dekhengst in het BWP werd goedgekeurd.

En wat te denken van Vittorio SL (een halfbroer van Laurien van Orshof die onder de Zweedse Linda Heed op internationaal 1m50-1m60-niveau presteert) of van Valentina van de Veldstraat? Valentina is een halfzus van de BWP-goedgekeurde hengst Picasso van de Veldstraat die tot de BWP-stam 94 behoort, dit is de stam van het Olympiadepaard Gunder van de Pereboom en andere toppers zoals Nauwsika, Othello en Hermes van de Pereboom. We kunnen onmogelijk alle veilingloten de revue laten passeren. De volledige collectie kan u ontdekken op de website.

Tijdens de BWP Online Foal Auction komen niet alleen liefhebbers van springbloed aan hun trekken. Zij die dressuur een warm hart toedragen, krijgen de kans om topgefokte veulens te kopen, zoals Vin Diesel van Cavaleronde (een zoon van Rock For Me uit een For Romance-dochter), Velvet BC (een First Date-zoon uit een United-dochter) en Vixen From Green RT (een zoon van de BWP-goedgekeurde Panthero van de Vogelzang uit een Uphill-dochter. Vixen behaalde de 3e plaats tijdens het nationaal kampioenschap BWP Elite veulens).

Wie op zoek is naar een top gefokt Belgisch rijponyveulen vindt vast en zeker zijn gading in deze onlineveiling, onder meer dankzij Caspari Royale’S’ van Prinsenhof’s (v. Anjershof Shadok) die tot een moederlijn behoort (BRP007) waaruit 7 EK-pony’s en zelfs 1 Olympiadepony voortkomen. Symphonie Royale ‘D’ van Prinsenhof’s, de moeder van Caspari Royale’S’, behaalde in 2014 de 2e plaats op het nationaal veulenkampioenschap. Haar moeder, Danoeska van de Prins, is een BRp-elitemerrie en heeft diverse labels achter haar naam. Tijdens het afgelopen nationaal BRp veulenkampioenschap werd het optreden van Caspari Royale’S’ van Prinsenhof’s beloond met de derde plaats (86%).

Het ander te koop aangeboden BRp-veulen heet Castard van Stal Remysen, een zoon van Tout Beau de la Cure. Voor het moederschap van Castard tekende No Stress van ’t Oud Molenhuis. Het is niet de eerste keer dat deze Polsburry Pessoa-dochter via haar nakomelingen haar visitekaartje afgeeft tijdens het nationaal BRp-veulenkampioenschap: in 2019 werd haar zoon A la Carte van ’t Oud Molenhuis 4e op dit kampioenschap. Castard van Stal Remysen treedt in zijn sporen want ook hij werd 4e (met 85%).

Wacht niet om u te registreren: voor de spring- en BRp-veulens via www.bwp.auction en voor de dressuurveulens via www.oakbarn.auction. Het is gratis en laat u toe om online te bieden op uw droomveulen. Bij elk veulen vindt u professionele foto’s, een video, de afstamming, Black Type pedigree, een rapport van de dierenarts en bijkomende relevante informatie. Wenst u extra info of heeft u een bepaalde vraag, aarzel dan niet om Lieve De Greeff te contacteren, hetzij via gsm op 0497/53.89.82, hetzij via e-mail (lieve.de.greeff@bwp.be). “BWP Online Foal Auction” is een unieke marktplaats. Wie weet koopt u tijdens deze veiling een toekomstige unieke fok/sportmerrie, een goedgekeurde hengst, een kampioen van Aken of een tof sportpaard waarmee u jarenlang plezier kan beleven.

Auteur: Jo De Roo

In beeld

Stephex Horse Trucks

Komende evenementen

CSI2* Gorla Minore 26/03 - 31/03

CSI5*/CSI2* Wellington 26/03 - 31/03

CSI3* Arezzo 26/03 - 31/03

CSI2* Azelhof 27/03 - 31/03

CSI2* Le Mans 28/03 - 31/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 28/03 - 31/03

Voorbije evenementen

CSI4* Vejer de la Frontera 19/03 - 24/03

CSI4*/CSI2* Wellington 19/03 - 24/03

CSI3* Oliva 19/03 - 24/03

CSI2* Samorin 20/03 - 24/03

CSI2* Azelhof 20/03 - 24/03

CSI2* Myakka City 20/03 - 24/03

CSI2* Riesenbeck 20/03 - 24/03

CSIO5* LLN Ocala 21/03 - 24/03

CSI3*/CSI2* St Tropez - Gassin 21/03 - 24/03

CSI3* Busto Arsizio 21/03 - 24/03

Laatste Haverklap