Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
30/09/2021 19:17 - Jumping

Bart Clarys start uitstekend in Bonheiden!

Nu het Wereldkampioenschap voor de jonge paarden alweer achter ons ligt staan er deze week opnieuw enkele tweesterrenconcoursen op het programma op Belgische bodem. Zo werd vandaag bij de familie Van Belle op Jumping Bonheiden het startschot gegeven van de twee weken durende Autumn Tour. Nadat de jonge paarden vanmorgen al het voorbeeld mochten geven startte de tweesterrencompetitie vanmiddag direct met een 1.45m hoge Longines Rankingproef. Daarin kwam de Belgische delegatie meteen sterk voor de dag en zagen we uiteindelijk 2 landgenoten op het podium. Zo was de 2de plaats voor Bart Clarys, die net voordien ook al de rubriek voor de 7-jarige paarden op zijn naam had weten schrijven. Clarys zat in het zadel van de 10-jarige merrie Geste van de Vihta (VDL Zirocco Blue) en wist in deze speedclass de klok stil te zetten op 59.93 seconden.

 

Met deze prestatie moest hij enkel de Ier Richard Howley voor zich dulden. Howley, die tijdens het vorige concours in Bonheiden eerder deze maand ook al de CSI2* GP wist te winnen, was opnieuw vergezeld van zijn 11-jarige ruin Aro de Blondel (Tlaloc M) en bevestigde zijn goede vorm met een bijzonder scherpe chronotijd van 56.91 seconden. Wilm Vermeir nam Bart Clarys de 3de plaats voor zijn rekening. Vermeir rekende op zijn 9-jarige schimmelmerrie Hotshot (London) en deed er 59.68 seconden over om zijn omloop tot een goede einde te brengen.

 

Verder was er ook nog een 4de plaats voor Jeroen Appelen met Lunatique de Kwakenbeek (Cicero Z Van Paemel), een 8ste plaats voor Gudrun Patteet met Sea Coast Donna van de Windeweg Z (Diamant de Semilly), een 10de plaats voor Koen Vereecke met l’Esmeralda Van ’t Meulenhof (Nabab de Rêve), een 13de plaats voor Geoffrey Cobbaut met Lambada D (Edjaze Van ’t Merelsnest) en een 14de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince van de Wolfsakker).

 

TAGS   |   BART CLARYS   |   JEROEN APPELEN   |   RICHARD HOWLEY   |   WILM VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions