Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
10/02/2021 11:52 - Jumping

Belgen kruipen door het oog van de naald!

De Barcelona-Real Club de Polo Barcelona vormt dit weekend opnieuw het decor voor de Nations Cup finale. Tijdens de openingsdag stond daar gisterenavond ook meteen de eerste ronde op het programma en dat werd een ware thriller voor onze nationale équipe.

 

Halfweg de proef leek er echter geen vuiltje aan de lucht voor onze springduivels. Nicola Philippaerts had als eerste starter direct voor een nulronde gezorgd met Katanga V.H. Dingeshof (Cardento VDL) en ook met het foutje van Niels Bruynseels en zijn Delux Van T&L (Toulon) leken zij perfect op schema te zitten om zich moeiteloos bij de beste 8 landen te voegen die door mochten naar de grote finale van zondag. Met Jérôme Guery en Gregory Wathelet moesten er bovendien nog twee sterkhouders aantreden.

 

Jérôme Guery was de eerste die zijn opwachting maakte en hij had zijn tophengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel) opnieuw bijzonder goed aan het springen. Hij leek dan ook op weg om een perfecte score neer te zetten, tot de allerlaatste lijn. Guery kreeg een springfout op de voorlaatste hindernis en toen vervolgens ook de laatste balk naar beneden viel sprak Guery’s gezicht boekdelen. De teleurstelling was enorm.

 

Ons land zakte daardoor even weg in het klassement en dus was alle hoop gericht op Gregory Wathelet, die opnieuw rekende op zijn schimmelhengst Nevados S (Calvados Z). Wathelet kreeg echter al direct een springfout op hindernis 2 en toen uiteindelijk ook de laatste balk nog uit de lepels rolde leek de finale verder weg dan ooit. Met een totaal van 12 strafpunten zakten we op dat moment naar een 12de plaats.

 

Maar paardensport is en blijft onvoorspelbaar en dan bleek gisterenavond nog maar eens. Heel wat laatste ruiters van ieder land gingen een voor een fout en zakten weg waardoor ons land plot weer naar boven kon kijken. Al was het wel wachten op zekerheid tot de allerlaatste combinatie. De Zwitser Martin Fuchs moest voor een foutloze rit zorgen om team Zwitserland naar de finale van zondag te helpen, maar toen hij twee springfouten kreeg besloot hij vroegtijdig de strijd te staken. België kwam zo uiteindelijk op de 8ste plaats terecht en kroop dus door het oog van de naald.

 

TAGS   |   GREGORY WATHELET   |   JEROME GUERY   |   NICOLA PHILIPPAERTS   |   NIELS BRUYNSEELS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions