Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
21/10/2021 23:12 - Jumping

Top 5-klassering voor Abdel Saïd in Samorin!

Op de Longines Global Champions Tour van Samorin stond vanavond tijdens de openingsdag direct de eerste ronde van de Global Champions League op het programma. Onze ‘nieuwe’ landgenoot Abdel Saïd wist daarin voor de beste Belgische prestatie te zorgen met zijn 10-jarige Bandit Savoie (Qlassic Bois Margot). Saïd slaagde er in deze speedproef in om alle balken netjes in de lepels te houden en zijn finishtijd van 76.63 seconden leverde hem een 5de plaats op.

 

Bovenaan het klassement kregen we Olympisch Kampioen Ben Maher met zijn 12-jarige topruin Explosion W (Chacco Blue). Maher wist een tijd neer te zetten van 71.86 seconden en daarmee schreef hij dus nog maar eens een overwinning op zijn palmares.

 

De 2de plaats was weggelegd voor de Braziliaan Marlon Modolo Zanotelli met de 10-jarige hengst Luigi d’Eclipse (Catoki Z), de oogappel van Tal Milstein. Zanotelli kruiste de meet in 72.01 seconden en daarmee kwam hij dus 15 honderdsten van een seconde tekort om Maher van de troon te stoten. De Ier Denis Lynch volgde op de 3de plaats met de 15-jarige GC Chopin’s Bushi (Contendro II). Ook zij hielden het dus foutloos en dit in een tijd van 72.14 seconden.

 

Voor Niels Bruynseels was er hier nog een 12de plaats met Delux Van T&L (Toulon). Hij wist wel alle balken in de lepels te houden, maar liep daarbij tegen 1 strafpuntje voor tijd aan.

 

Teamklassement

 

Het zijn de Scandinavian Vinkings van Evelina  Tovek en Frank Schuttert die voorlopig de leiding nemen in het teamklassement. Zowel Tovek met Winnetou de la Hamente Z (Winningmood van de Arenberg) als Schuttert met Kinky Boy van het Gildenhof (Nabab de Rêve) hielden het dus foutloos en met een tijd van 157.18 seconden zorgen ze dus voor het beste teamresultaat. Ze waren bovendien ook het enige team dat het volledig foutloos wist te houden.

 

De Prague Lions van Niels Bruynseels en Jur Vrieling volgden op de 2de plaats. Naast Bruynseels liep ook Vrieling tegen 1 strafpuntje voor tijd aan met Long John Silver (Lasino). Dat maakt een totaal van 2 strafpunten en dit in een tijd van 164.60 seconden.

 

De Berlin Eagles van Ludger Beerbaum en Philipp Weishaupt tenslotte staan voorlopig op de 3de plaats. Weishaupt hield het foutloos met Coby (Contagio Z), maar Beerbaum liep tegen 4 strafpunten aan met Mila (Monte Bellini). Qua tijd waren ze in 152.27 seconden wel een pak sneller dan de Scandinavian Vinkings.

 

TAGS   |   ABDEL SAID   |   BEN MAHER   |   DENIS LYNCH   |   MARLON ZANOTELLI

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions