Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/10/2021 19:59 - Jumping

Braspenning wint Ponies Trophy in Herning!

In het Deense Herning staan er dit weekend naast de Wereldbeker Dressuur ook tal van internationale springrubrieken op het programma. Zo ook de FEI Jumping Ponies Trophy en daarin kregen we vanmorgen meteen een Belgische overwinning te zien. Het was namelijk amazone Merel Braspenning die er in deze 1.25m rubriek de beste was met haar 10-jarige Parco Van’T Hollandhof (Berktzicht Jekilja). Braspenning, die afgelopen zomer nog deel uitmaakte van de Belgische equipe op het Europees Kampioenschap in Strzegom, snelde in deze speedclass naar de meet in 56.24 seconden en daarmee wist ze de concurrentie op achterstand te houden.

 

De 2de plaats ging naar onze Noorderburen en daarvoor zorgde Siebe Leemans met de 8-jarige Noriego Vd Riloo (For Pleasure). Ook Leemans slaagde erin om alle balken netjes in de lepels te houden, maar hij deed er in 57.03 seconden net iets langer over dan Braspenning. De Brit Henry Squibb volgde na Leemans op de 3de plaats. In het zadel van de 13-jarige Kilcurry Dawn (Westside Mirah) kruiste hij de meet in 57.16 seconden.

 

Naast de overwinning van Merel Braspenning was ook Belgisch Kampioene Laure Tijskens een van de prijswinnaars. Zij werd met haar 12-jarige Navayo (Jerome van de Vondelhoeve) 9de na ook een foutloze rit.

 

TAGS   |   HENRY SQUIBB   |   LAURE TIJSKENS   |   MEREL BRASPENNING   |   SIEBE LEEMANS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions