Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
22/10/2021 20:58 - Jumping

Wilm Vermeir wint GP-kwalificatie in St. Lô!

Onze landgenoot Wilm Vermeir wist de afgelopen weken al voor tal van topklasseringen te zorgen op verschillende internationale concoursen en doet dat nu ook opnieuw in het Franse St. Lô! In de 1.50m hoge Grand Prix Qualifier werd hij vanavond namelijk de winnaar met de 12-jarige hengst Joyride S (Toulon), met wie hij vorige week in St. Tropez ook al 2de werd. In een barrage waarvoor zich slechts 5 van de 57 combinaties wisten te plaatsen snelde Vermeir naar de meet in 34.67 seconden en zo zorgde hij voor een eerste Belgische overwinning.

 

De andere podiumplaatsen bleven in eigen land met op de 2de plaats amazone Alexandra Paillot. Die wist het in de barrage met de 14-jarige Tonio La Goutelle (Ogrion des Champs) ook foutloos te houden, maar haar tijd van 34.80 seconden bleek dus net niet voldoende om voor een nieuwe Franse overwinning te zorgen. De 3de plaats werd ingenomen door Cyril Bouvard en dit met de 10-jarige Broceliande du Lac (Rock’N Roll Semilly). Zij hadden er in de barrage 36.46 seconden voor over om hun omloop tot een goed einde te brengen.

 

Verder was er nog een 6de plaats voor Olivier Philippaerts met Miro (Diamant de Semilly) en een 7de plaats voor José Thiry met Jalisco W van de Wolvenhoek (Vivaldi du Seigneur). Beide slaagden er in de basisomloop wel in om alle balken in de lepels te houden, maar ze liepen daarbij tegen 1 strafpuntje voor tijd aan.

 

TAGS   |   ALEXANDRA PAILLOT   |   CYRIL BOUVARD   |   WILM VERMEIR

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2021 © Galop.be & Pweb Solutions