Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
31/10/2021 18:44 - Jumping

Martin Fuchs wint de Wereldbeker van Lyon!

Helaas geen hoofdrol voor de Belgen vanmiddag in de Wereldbekerwedstrijd van Lyon, de tweede manche van het nieuwe seizoen. De deelnemers kregen een lastig basisparcours voorgeschoteld, waarin de insprong van de dubbelsprong voor velen de scherprechter bleek te zijn. Van de 40 combinaties die aan de start verschenen wisten er uiteindelijk 11 de basisomloop zonder kleerscheuren door te komen en zo een ticket voor de barrage te verzekeren.

 

In die barrage was het uiteindelijk de Zwitser Martin Fuchs die de overwinning wist op te eisen. De voormalige Europese Kampioen had de 14-jarige hengst Chaplin (Verdi TN) gezadeld en met een foutloze rit in 34.50 seconden wist Fuchs dus opnieuw een overwinning op zijn palmares te schrijven en vooral belangrijke punten te scoren met het oog op de Wereldbekerfinale van april.

 

Met deze prestatie verwees Fuchs de Braziliaan Eduardo Pereira De Menezes naar de 2de plaats. Pereira De Menezes had met de 13-jarige H5 Chaganus (Chacco Blue) een tijd van 35.14 seconden op het scorebord weten te brengen, maar het bleef dus niet voldoende om hier met de overwinning naar huis te gaan. De Oostenrijker Max Kühner vervolledigde het podium op de 3de plaats. Kühner had zijn 10-jarige topper Elektric Blue P (Eldorado van de Zeshoek) gezadeld en wist een chronotijd van 35.87 seconden op het scorebord te brengen.

 

Jérôme Guery wist voor de beste Belgisch prestatie te zorgen met zijn 15-jarige hengst Quel Homme de Hus (Quidam de Rêvel). Hij slaagde er wel in om alle balken in de lepels te houden, maar liep tegen 1 strafpuntje voor tijd aan en strandde uiteindelijk net buiten de prijzen op de 13de plaats.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions