Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/06/2021 19:10 - Jumping

Demuynck en Conter scoren in de Silver GP!

Op de Mediterranean Equestrian Tour van het Spaanse Oliva was het vanmiddag uitkijken naar de 1.40m hoge Silver Grand Prix, opnieuw de eerste Grote Prijs van het weekend. Van de 52 combinaties die in de ring verschenen wisten er exact 10 de basisomloop foutloos door te komen en zich zo te kwalificeren voor de barrage.

 

Daaronder hoorden ook twee Belgische amazones en een van hen was Joy Demuynck met haar 9-jarige merrie Merryweather Vt Leeuwerikenhof (Emerald Van ’t Ruytershof), met wie ze ook de voorbije twee dagen al tweemaal de prijzen wist te halen. Demuynck slaagde erin om in de barrage opnieuw voor een foutloze ronde te zorgen en haar tijd van 45.51 seconden leverde haar een 7de plaats op. Emilie Conter wist met de 12-jarige Hiteck (Heartbeat) dan weer voor een 10de plaats te zorgen. Zij wist het in 46.35 seconden nog ruim een seconde sneller te doen dan Demuynck, maar zag daarbij ook een balkje uit de lepels rollen.

 

De overwinning was weggelegd voor de Braziliaan André Americo de Miranda met de 8-jarige ruin Drouot Louvo (Kannan). Hij haalde in de barrage alles uit de kast wat resulteerde in een finishtijd van 40.64 seconden. De Britse Amy Inglis was hier goed voor de 2de plaats in het klassement. Vergezeld van de 8-jarige Applause (Je T’Aime Flamenco) spurtte zij naar de eindmeet in 40.84 seconden. Het podium werd op de 3de plaats vervolledigd door de Australische amazone Edwina Tops-Alexander. Zij zette met de 10-jarige merrie Catenda (Casall) de klok stil op 41.44 seconden.

 


Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions