Mathieu Guery wint GP-kwalificatie!
11/11/2021 19:56
18/03/2023 05:45
Jérôme Guery

Dat er met Jérôme Guery altijd rekening gehouden dient te worden in een rubriek weten we al langere tijd, maar ook zijn zoon Mathieu begint de afgelopen maanden regelmatig zijn neus aan het venster te steken. Vanmiddag wist hij op de Mediterranean Equestrian Tour van Oliva zelfs voor een Belgische overwinning te zorgen! In de 1.35m hoge kwalificatie voor de Silver Grand Prix van zaterdag kwam hij aan de start met de 8-jarige merrie Nistria d’O (Falco) en met een foutloze 2de fase in 25.29 seconden mocht hij hoofdprijs in ontvangst nemen.

De andere podiumplaatsen gingen naar Frankrijk met op de 2de plaats amazone Marie Hecart. Die rekende op de eveneens 8-jarige merrie Drosera de Cara (Kannan) en met een tijd van 25.63 seconden kwam ze nipt tekort om onze jonge landgenoot van de troon te stoten. De snelle Julien Epaillard vervolledigde het podium op de 3de plaats. Hij stuurde de 8-jarige Edesa’s Djud Box (Diarado) naar een finishtijd van 25.67 seconden.

Verderop in het klassement was er nog een 11de plaats voor Jérôme Guery met Nora de Mariposa (Elvis Ter Putte) en een 16de plaats voor Gert-Jan Hubrechts met Ibesi V L (Zambesi TN).