Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/11/2021 23:29 - Jumping

Vernaet springt naar zilver in Kronenberg!

Terwijl in eigen land deze week alle ogen gericht zijn op het Belgisch Kampioenschap voor de jeugd in het Azelhof zijn heel wat landgenoten afgereisd naar onze Noorderburen en dit voor een tweesterrenconcours in het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg. Vanmiddag stond daar meteen een 1.45m hoge Longines Rankingproef op het programma en daarin was er een belangrijke rol weggelegd voor onze landgenoot Frédéric Vernaet. Die verscheen er aan de start met zijn 11-jarige schimmelmerrie Born To Win Ap Z (Bentley van de Heffinck) en met een foutloze basisronde was hij een van de 22 combinaties die zich wisten te plaatsen voor de barrage. Vernaet hield daarin opnieuw alle balken netjes in de lepels en met een finishtijd van 35.41 seconden wist hij er beslag te leggen op de 2de plaats.

 

Enkel de Duitser Christian Ahlmann wist het nog sneller te doen. Vergezeld van de 11-jarige hengst Solid Gold Z (Stakkato Gold) zette Ahlmann de klok stil op 34.43 seconden en daarmee stond hij dus helemaal bovenaan het klassement! Ahlmann’s landgenote Katrin Eckermann vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij had voor deze GP-kwalificatie de 8-jarige Tiamo Z (Tangelo van de Zuuthoeve) gezadeld, die ze foutloos naar de meet wist te loodsen in 35.72 seconden.

 

Verder was er nog een 7de plaats voor Abdel Saïd met Casalor (Casall), een 17de plaats voor Tom Verduyn met Nueva Epoca de Regor (Nabab de Rêve) en een 18de plaats voor Nathan Budd met Cadix des Rosiers (Kashmir Van Schuttershof).

 

TAGS   |   CHRISTIAN AHLMANN   |   FREDERIC VERNAET   |   KATRIN ECKERMANN

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions