Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
11/12/2021 16:13 - Jumping

Belgen blijven schitteren op Portugese bodem

In het Portugese Vilamoura Equestrian Centre hebben de Belgische combinaties vanmorgen opnieuw indruk gemaakt tijdens de 1.40m hoge ochtendrubriek. Met exact 130 combinaties aan de start zagen we weer heel wat ruiters in de ring verschijnen en diende het totaalklassement opnieuw opgesplitst te worden in twee deelklassementen.

 

De winnaar in het totaalklassement en dus ook in het eerste deelklassement werd onze landgenoot Thierry Goffinet met de 12-jarige ruin Euptric Van Beek (Clintord). Goffinet wist de afgelopen weken op Portugese bodem al voor 7 overwinningen te zorgen en deed er vanmorgen nog een 8ste bij na dat hij in deze proef tegen de klok de tijd wist te stoppen op 54.42 seconden.

 

Op de 2de plaats zagen we de Luxemburger Victor Bettendorf en dit met de 9-jarige schimmelruin Simolo de La Roque Z (Spartacus TN). Ook hij wist dus voor een mooie nulronde te zorgen, maar hij deed er in 54.90 seconden net geen halve seconde langer over dan Goffinet. De Française Marie Demonte vervolledigde het podium op de 3de plaats. Zij stuurde haar 8-jarige Drisse du Phare (Newtor de Kreisker) naar de meet in 56.12 seconden.

 

Voor Gregory Wathelet was er hier nog een 7de plaats met Ace Of Hearts (Aliandro B).

 

In het tweede deelklassement was het Thibeau Spits die voor het Belgische succes wist te zorgen. Zo verzekerde hij zich van een podiumplaats met de 12-jarige ruin Juragold Bormes (Contact van de Heffinck). Hij kruiste de meet in 56.42 seconden en dit was goed voor de 3de plaats in het klassement.

 

De winst ging naar de Britse amazone Chloe Aston, die met haar stal al jaren gevestigd is in ons land. Zij rekende op haar 16-jarige ruin Amigo T (Padinus) en met een chronotijd van 54.71 seconden mocht zij dus ook bovenaan het podium plaatsnemen. Ook de Ier Sean Monaghan wist de prestatie van Spits nog te overtreffen. Hij nestelde zich op de 2de plaats nadat hij met de 8-jarige Ems Adelaide (Mermus R) een tijd van 55.63 seconden op het scorebord wist te brengen.

 

Spits werd verder ook nog 7de met de 11-jarige King Van Essene (Calido I) terwijl er voor Roy van Beek een 16de plaats was met Quantum III R Z (Quannan R).

 

TAGS   |   CHLOE ASTON   |   MARIE DEMONTE   |   SEAN MONAGHAN   |   THIBEAU SPITS   |   THIERRY GOFFINET   |   VICTOR BETTENDORF

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions