Rob Tijskens
21/11/2021 23:02
1 min
paardenfotograaf.be

Ook op het tweesterrenconcours van het Azelhof in Lier was het vanmiddag Grand Prix-time. Exact 50 combinaties kwamen er aan de start van deze 1.45m hoge Longines Rankingroef en 12 van hen wisten de basisomloop van de Nederlandse pistebouwer Henk Linders en zijn team foutloos af te leggen en zich zo te plaatsen voor de barrage. Een van hen was onze landgenoot Thomas de Wit met zijn 10-jarige Tools DW Z (Toulon). De Wit slaagde er in de barrage opnieuw in om een foutloze ronde af te leveren en met een finishtijd van 42.91 seconden verzekerde hij van de 3de plaats op het podium.

Maar ook de winst kreeg een Belgisch tintje dankzij de Zweedse amazone Petronella Andersson, een van de stalamazones van Stephan Conter. Andersson was vergezeld van de 9-jarige Claptonn Mouche (Conrad de Hus) en met een chronotijd van 41.97 seconden nam ze de winst mee naar de Stephex Stables. De Française Juliette Faligot volgde na Andersson op de 2de plaats. Zij had de 11-jarige merrie Arqana de Riverland (Cornet Obolensky) gezadeld met wie ze een tijd van 42.54 seconden op het scorebord wist te brengen.

Verder was er nog een 5de plaats voor Marine Scauflaire met Hortus d’Hoogpoort (Diamant de Semilly), een 7de plaats voor Ann Carton-Grootjans met Kai Licha de Carmel (Prince Van De Wolfsakker), een 8ste plaats voor Belgisch Kampioen Jos Verlooy met Nixon Van ’t Meulenhof (Denzel Van ’t Meulenhof) en een 9de plaats voor Claire Putters met Copain de Muze (Bamako de Muze).