Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
28/11/2021 21:45 - Jumping

Wereldbekerpunten voor Pieter Clemens!

Met de Longines FEI Jumping Word Cup waren we vanmiddag aan hét hoogtepunten gekomen van drie dagen Madrid Horse Week. Deze vierde manche van het nieuwe seizoen bleek een behoorlijk lastige opgave te zijn, want van de 40 combinaties die aan de start verschenen wisten zich er slechts 6 te plaatsen voor de barrage. Daarbij helaas geen landgenoten, al zagen we er met Pieter Clemens toch een bij de prijswinnaars. De stalruiter van Jos Lansink kreeg met de 9-jarige merrie Hulde G (Vigo d’Arsouilles) een springfout in de basisomloop, maar door zijn snelle finishtijd van 66.20 seconden wist hij zich op de 11de plaats dus nog te klasseren.

 

Na die 6-koppige barrage was het uiteindelijk de Fransman Julien Epaillard die nog maar eens een overwinning op zijn palmares wist te schrijven! Epaillard, die zowel vrijdag als gisteren ook al de hoofdrubriek wist te winnen, spurtte als tweede starter in de baan met de 10-jarige ruin Billabong du Roumois (Mylord Carthago) naar de meet in 41.24 seconden en zorgde zo dus voor een drie op drie!

 

De 2de plaats ging naar de Duitser David Will en dit met de 13-jarige ruin C Vier (Cardento VDL). Will deed als laatste starter nog een ultieme poging, maar moest met zijn finishtijd van 42.71 seconden ook duidelijk zijn meerdere erkennen in de snelle Fransman. De Ier Denis Lynch wist dan weer beslag te leggen op de 3de plaats. Hij zat in het zadel van de 15-jarige ruin GC Chopin’s Bushi (Contendro II) met wie hij een tijd van 42.87 seconden op het scorebord wist te brengen.

 

TAGS   |   DAVID WILL   |   DENIS LYNCH   |   JULIEN EPAILLARD   |   PIETER CLEMENS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions