Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
14/01/2022 15:40 - Jumping

Jerome Schmidt triomfeert in Sentower Park!

We hebben er in het Sentower Park even op moeten wachten, maar de eerste Belgische overwinning van het weekend is een feit! In de 1.35m rubriek van de CSI2* competitie was het zonet namelijk Jerome Schimidt die de winnaar met zijn 12-jarige schimmelmerrie Etoille (Corlensky G), met wie hij in november ook een rubriek wist te winnen in het Peelbergen Equestrian Centre van Kronenberg. Schmidt wist het zowel in de 1ste als in de 2de fase foutloos te houden en met een tijd van 23.34 seconden liet hij de Brabançonne doorheen het Sentower Park galmen.

 

Doordat er meer dan 100 combinaties aan de start verschenen we opnieuw twee deelklassementen. De 2de plaats in dit eerste deelklassement ging naar de Deense amazone Gitte Dahl en dit met de 17-jarige ruin Conan (Cristo). Dahl, die gisteren ook al een rubriek wist te winnen in de CSI1*-competitie, wist de klok te stoppen in 24.04 seconden. De 3de plaats kleurde opnieuw Belgisch dankzij Alexander Housen en de 12-jarige ruin Grafitti P (Boegegaardens Gras Stakkato). Ook het Talent vh Jaar wist dus voor een foutloze ronde te zorgen en dit in een finishtijd van 24.67 seconden.

 

Verder was er nog een 5de plaats voor Dries Dekkers met Agnes (Algot 1182), een 6de plaats voor Leonie Peeters met Novastar AP (I Am Moerhoeves Star), een 9de plaats voor Camille Boffin met Bless Z (Burberry) en een 13de plaats voor Kristien Peeters met Jagante (Toulon).

 

In het tweede deelklassement was het voormalig Belgisch Kampioen Pony’s Seppe Wouters die voor het beste Belgische resultaat wist te zorgen. Wouters was vergezeld van de 13-jarige merrie Elvira (Toulon) en met een finishtijd van 24.51 seconden wist hij beslag te leggen op de 2de plaats.

 

De winst ging hier naar de Zwitser Pius Schwizer met de 9-jarige merrie Diane de Launay (Rock’N Roll Semilly). Schwizer, die ook gisteren al voor 2 overwinningen wist te zorgen, slaagde erin om de klok te stoppen op 23.50 seconden. De Turkse ruiter Hasan Senturk volgde op de 3de plaats. Hij haalde met de 9-jarige Carlchen 94 (Cascadello) de eindmeet in 24.97 seconden.

 

Voor ons land was er verder nog een 4de plaats voor Jerome Schmidt met Elektra Van Schuttershof (Kashmir Van Schuttershof), een 5de en 6de plaats voor Gregory Wathelet, dit met O’Blue de Corlato (Zirocco Blue VDL) en met Melia de Regor (Elvis Ter Putte), een 9de plaats voor Bjorn Vandenbossche met Juristo van het Hagenhof (Elvis Ter Putte), een 11de plaats voor Cederick Deknudt met Mr. Quality Z (Mr. Blue) en een 12de plaats voor Eva Jennen met Valuas Vd Host Z (Verdi TN).

 

TAGS   |   ALEXANDER HOUSEN   |   DRIES DEKKERS   |   GITTE DAHL   |   GREGORY WATHELET   |   HASAN SENTURK   |   JEROME SCHMIDT   |   PIUS SCHWIZER   |   SEPPE WOUTERS

Nieuws afgelopen 24 uur

Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions