Welkom

Na aan te melden op Galop.be kan u evenementen toevoegen in de kalender, zoekertjes toevoegen, uw bedrijf toevoegen in de bedrijvengids, uw registratie voor de nieuwsbrief aanpassen,...

Registreren is gratis.Registreren

• Registreren op Galop.be is gratis
• Door te registreren verklaart u zich akkoord met de Gebruiksvoorwaarden (klik hier).

» Klik hier om te registreren.
Inloggen

Onthoud mij
16/01/2022 12:34 - Jumping

Ribas Da Costa en Jazzy des Dames winnen 7j

De eerste manche van de vernieuwde Lannoo Belgian Stallion Competition powered by EuroHorse werd gisterenavond afgesloten met de eerste manche voor de 7-jarige hengsten. Ook hier was de spanning te snijden waarbij de top 3 van het klassement op amper 20 honderdsten van een seconde van mekaar eindigden. De overwinning ging uiteindelijk naar de in Nederland gevestigde Braziliaan Thiago Ribas Da Costa met de hengst Jazzy des Dames, een zoon van Emerald van ’t Ruytershof en Calvaro Z die gefokt werd door Haras Des Dames. Het duo wist in de 2de fase de klok te stoppen op 31.03 seconden en daarmee wisten ze de concurrentie dus nipt achter zich te houden.

 

Op de 2de plaats kregen we onze landgenoot Gilles Nuytens met de hengst Prestige Van Het Kluizebos, de vader van Try Me-K Van Kattenheye die voor aanvang van deze manche voor de 7-jarige hengsten verkocht werd voor een bedrag van 140.000 euro tijdens de BWP Top Stallion Auction. Nuytens wist met de zoon van Halifax vh Kluizebos en Corrado I die gefokt werd door NV Kluizebos in de 2de fase een tijd van 31.13 seconden op het scorebord te brengen en daarmee kwam hij dus 10 honderdsten van een seconde tekort om de avond helemaal compleet te maken.

 

De Brit Joe Clee vervolledigde hier het podium op de 3de plaats. Hij kruiste in de 2de fase de meet in 31.23 seconden en dit deed hij met de hengst Bullseye 111 Z, een zoon van Bamako de Muze uit de Der Senaat 111-dochter Imke 111. Die sprong zelf tot op 1.50m niveau met Abdel Saïd.

 

Jeroen Appelen met Peter-Pan (Tangelo van de Zuuthoeve x Heartbreaker – F: Bart Anthonissen) en Dimme D’Haese met Perte Totale de Res Nova (Comme Il Faut x Verdi TN – F: Dries Jacobs) vervolledigden de top 5.

 

Klik hier voor de uitslag.  

 

TAGS   |   DIMME D'HAESE   |   GILLES NUYTENS   |   JEROEN APPELEN   |   JOE CLEE   |   THIAGO RIBAS DA COSTA

Nieuws afgelopen 24 uur


Gebruiksvoorwaarden  |  Privacy statement
Alle rechten voorbehouden 2000-2022 © Galop.be & Pweb Solutions