Jérôme Guery gaat winnen in Madrid!
15/05/2022 23:13
18/03/2023 23:30

Nadat met de Longines Global Champions Tour Grand Prix het hoogtepunt van het weekend reeds gisterenavond werd afgewerkt stonden er vandaag in de Spaanse hoofdstad Madrid nog twee andere CSI5* rubrieken op het wedstrijdprogramma. De eerste van deze rubrieken was vanmiddag een 1.45m hoge speedclass en daarin was het onze landgenoot Jérôme Guery die zijn slag wist thuis te halen. Guery verscheen in de ring met zijn 12-jarige voshengst Eras Ste Hermelle (Vargas de Ste Hermelle) en met een foutloze ronde in 63.18 seconden wist hij de concurrentie nipt achter zich te houden.

Met deze prestatie verwees hij de Duitser Tobias Meyer uiteindelijk naar de 2de plaats in het klassement. In het zadel van de eveneens 12-jarige ruin Quintus – H (Frh Quaid) had Thomas een tijd van 63.25 seconden op het scorebord weten te brengen. Voor de Zweedse amazone Angelica Augustsson Zanotelli was er na haar 4de plaats van vrijdag ditmaal een 3de plaats met haar ook al 12-jarige Nintenter Star (Nintender). Zij wist de meet te bereiken in 64.57 seconden en vervolledigde met die prestatie het podium.