Stephex Horse Trucks

Vannueten Louis
30/07/2007 14:24
3 min
Rinus Montauban

Arabo-Friezen weekend

Als trouwe supporter van Arabo-Friese paarden was Rinus Montauban het afgelopen weekend aanwezig in Beekbergen en Eynatten.

Hierna geeft hij zijn relaas weer..


Na de keuring op donderdag kon het team Schrijvers-Aerts gerust aan hun weekend in Beekbergen beginnen, alle paarden kwamen door de keuring! Op vrijdag was er duidelijk sprake van een succes, waarbij de hengst Maximus zich buitengewoon netjes gedroeg in de dressuur. Voor Gert zal het een geruststelling geweest zijn voor de toekomst, gezien Maximus in de voorafgaande weken niet echt had meegewerkt.

Maar nu was er duidelijk sprake van een slechte generale repetitie, maar een verschrikkelijk fijn en mooie eerste voorstelling van een nieuwe hoofdrolspeler in het team. Met een 7e plaats in een zo kwalitatief goed rennersveld, mag gesproken worden van een succes.

Zaterdag was daarom volgens mij een teleurstelling voor het team, daar er in het staptraject iets gebeurd was, waardoor ze toch zeker 28 strafpunten opliepen en daarmede een goede eindpositie verspeelde.

Zoals gezegd, een echt liefhebber van de Arabo´s, moest volgens Galop dan ook maar afreizen naar Eynatten, wat ik op zondag dan ook maar gedaan heb.

Buiten verwachting was de voorstelling van de Arabo-friezen aldaar.
Christiaan Provoost had de eerste dag al in de dressuur met Maestro laten zien, hoe het zou moeten zijn met een score van ca. 35 punten was de toon gezet.
Echter helaas wel wat teveel balletjes in de vaardigheid, zorgde er dan toch voor dat het verschil met de opvolger maar 7 punten bedroeg.

Marc Damen deed in de dressuur ook goede zaken door met 61 punten op een 5e plaats te starten, helaas ook hier was er sprake van iets overmaat in de vaardigheid, waardoor niet de stijgende lijn kon worden doorgezet.
Maar voor een eerste wedstrijd voor Top Speed Xander en Top Speed Raval, was het toch niet slecht.

Marc Damen had zijn collega Dirk Verlinden zijn tweespanpaard Tjap uitgeleend. Van Dirk Verlinden, kan gezegd worden dat deze ook geen gekke start nam in de dressuur en vaardigheid, maar niet in de voorste gelederen zat.

Natuurlijk de marathon op zondag, waarvoor ik vanuit Nederland naar Eynatten was afgereisd.

Maestro had het niet gemakkelijk, maar ondanks het zware parcours en een geduchte tegenstander als Danny Herpoel achter zich, kan geconcludeerd worden dat hij zijn vel duur verkocht heeft.
Met maar 1 punt verschil werd hij verwezen naar de 2e plaats, ondanks dit was er duidelijk progressie in de marathon en menner Provoost mag een compliment gegeven worden voor zijn professionele manier van werken.

Marc Damen deed gedurende de wedstrijd blijken dat ook het tweespan Arabo´s niet zomaar aan de kant worden gezet.
Neen, alles behalve dat.
Samen met Ludo Prikken, als groom en eigenaar van de paarden, deed hij voorkomen of het span al meerdere wedstrijden gelopen had.
Jammer van de fout in hindernis 1 waardoor eliminatie het gevolg was.

Dirk Verlinden liet ook met zijn tweespan zien dat Arabo-Friezen goed mee kunnen met een ander ras.
Zoals Tjap gedurende marathon de strengen strak hield gaf deze blijk van een juiste dosering van krachten.
Een eindresultaat van een 5e plaats mag dan ook een juiste beloning genoemd worden

Samengevat kan gesteld worden, dit weekend was op verschillende fronten een zeer goede score met beloftevolle prestaties van het nieuwe ras ARABO-FRIEZEN.

Rinus Montauban



Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap