Immo Fluisteraar

Stephex Horse Trucks

Gilles Thomas springt naar zilver in de CSI2* GP van Valkenswaard!

Gilles Thomas springt naar zilver in de CSI2* GP van Valkenswaard!Jumping

Met de CSI2* GP waren we vandaag net voor de middag op de Tops International Arena van Valkenwaard aanbeland aan de eerste Grote Prijs van de dag. Een totaal van 35 combinaties kwamen er aan de start van deze 1.45m rubriek en 6 van hen wisten de basisomloop tot een goed einde te brengen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Een van die 6 was onze landgenoot Gilles Thomas, die er op dat moment al een uitstekend concours had opzitten.
Andres Vereecke laat opnieuw van zich horen in Saint-Lô!

Andres Vereecke laat opnieuw van zich horen in Saint-Lô!Jumping

Nadat hij vrijdag zijn concours al startte met een 3de plaats tijdens de 1.35m hoge ochtendrubriek heeft Andres Vereecke ook van zich laten horen tijdens deze slotdag van het driesterrenconcours van Saint-Lô in Frankrijk. Tijdens de 1.40m hoge ochtendrubriek sprong hij namelijk opnieuw naar een top 5-klassering met zijn 14-jarige schimmelmerrie In The Mood.
Drie op drie voor Gilles Thomas en Miu Miu Van Overis!

Drie op drie voor Gilles Thomas en Miu Miu Van Overis!Jumping

Wat een topconcours opnieuw voor onze landgenoot Gilles Thomas op de Tops International Arena van het Nederlandse Valkenswaard! Voor de derde dag op rij wist hij vanmorgen een rubriek te winnen met zijn 10-jarige vosmerrie Miu Miu Van Overis.
Opnieuw topklassering voor Christophe Vanderhasselt!

Opnieuw topklassering voor Christophe Vanderhasselt!Jumping

Voor aanvang van de afsluitende CSI3* Grote Prijs stond vanmiddag in het Sentower Park van Opglabbeek ook nog een 1.45m rubriek op het programma voor de CSI3* competitie. Nadat hij de voorbije dagen al een 3de werd en een keer 6de was er ook in deze rubriek opnieuw een topklassering voor Christophe Vanderhasselt met de 8-jarige merrie Ellipse de Lezellec.
Pieter Van Den Bergh domineert in het Azelhof!

Pieter Van Den Bergh domineert in het Azelhof!Jumping

Onze landgenoot Pieter Van Den Bergh heeft er een  bijzonder sterk concours opzitten in het Azelhof van Lier! Nadat hij vrijdag al voor enkele sterke prestatie wist te zorgen wist hij gisteren tijdens de slotdag de 1.40m rubriek ook nog eens volledig naar zijn hand te zetten met een overwinning en daarbovenop nog een 2de plaats.
Abdel Saïd spurt naar winst in GP kwalificatie!

Abdel Saïd spurt naar winst in GP kwalificatie!Jumping

In het Sentower Park van Opglabbeek was het vanavond uitkijken naar de eerste Longines Rankingproef van het weekend. 73 combinaties verschenen er aan de start van deze 1.50m hoge GP kwalificatie en 22 van hen wisten de basisomloop van de Nederlandse pistebouwer Henk Linders en zijn team foutloos door te komen en zo een ticket voor de barrage te bemachtigen. Daarbij ook 2 landgenoten en na een spannende barrage stond een van hen uiteindelijk bovenaan het klassement.
José Thiry wint de hoofdrubriek in Saint-Lô!

José Thiry wint de hoofdrubriek in Saint-Lô!Jumping

Op de Normandie Horse Show in het Franse Saint-Lô werd deze openingsdag van de internationale competitie vanavond afgesloten met de 1.45m hoofdrubriek, tevens een kwalificatie voor de CSI3* GP van zondag. Daarin kregen we een Belgische overwinning dankzij José Thiry en zijn 13-jarige ruin Jalisco W Van De Wolvenhoek.
Gilles Thomas zet zijn zegereeks verder in Valkenswaard!

Gilles Thomas zet zijn zegereeks verder in Valkenswaard!Jumping

Een week na zijn schitterende overwinning in de CSIO5* GP van Hickstead heeft onze landgenoot Gilles Thomas nu ook op de Tops International Arena van Valkenswaard in Nederland een rubriek op zijn palmares weten te schrijven!
Jeroen De Winter leidt Belgisch podium in LR van Lier!

Jeroen De Winter leidt Belgisch podium in LR van Lier!Jumping

De openingsdag van het internationale concours van het Azelehof in Lier stond vandaag al heel de dag garant voor mooie sport en vooral Belgische overwinningen! De dag werd vanavond afgesloten met de eerste 1.45m hoge Longines Rankingproef van het weekend en ook hierin kregen we een Belgische combinatie bovenaan het klassement. Het was Jeroen De Winter die er de winnaar werd met zijn 14-jarige merrie Iron Lady Van ’t Meulenhof.
Gudrun Patteet wint hoofdrubriek in Pinneberg!

Gudrun Patteet wint hoofdrubriek in Pinneberg!Jumping

Naast de internationale concoursen in eigen land komen er deze week natuurlijk ook weer heel wat landgenoten aan de start buiten onze landsgrenzen. Zo is onder andere Gudrun Patteet afgereisd naar Duitsland voor het viersterrenconcours van Pinneberg, de thuishaven van de Duitse amazone Janne Friederike Meyer-Zimmermann. De Oost-Vlaamse amazone was daar vandaag in uitstekende doen, want in het zadel van haar 12-jarige merrie Sea Coast Donna Z (Diamant de Semilly) werd zij er de eindlaureate van de 1.45m hoofdrubriek.
Christophe Vanderhasselt springt op het podium in Opglabbeek!

Christophe Vanderhasselt springt op het podium in Opglabbeek!Jumping

Nadat de ruiters en amazones van de CSI3* competitie vanmiddag in het Sentower Park van Opglabbeek van start mochten gaan met een 1.45m rubriek stond er aansluitend ook nog een 1.40m rubriek op het programma tijdens deze openingsdag. Daarin wist onze landgenoot Christophe Vanderhasselt zich te verzekeren van een podiumplaats met de 8-jarige merrie Ellipse de Lezellec (Kannan).
Katja Haep spurt naar overwinning in Lier!

Katja Haep spurt naar overwinning in Lier!Jumping

De Belgische combinaties blijven voor overwinningen zorgen op het internationale concours van het Azelhof in Lier! Na de overwinningen van Emilie Conter en Shari De Laet eerder op de dag was het zonet Katja Haep die voor een Belgische overwinning wist te zorgen. Tijdens de 1.45m rubriek van de CSI3* competitie werd zij de winnares met haar 14-jarige schimmelmerrie Anuschka (Clarimo).

Komende evenementen

ECCO FEI World Championships 2022, Herning 09/08 - 14/08

CSI3* Traverse City 09/08 - 14/08

CSI3* Herning 09/08 - 14/08

CSI3* Vancouver - Langley BC 10/08 - 14/08

CSI2* Harthill 10/08 - 14/08

CSI2* Houten 10/08 - 14/08

CSI3* Sentower Park 10/08 - 13/08

CSI3* Deauville 11/08 - 14/08

CSI2* Cervia 11/08 - 14/08

CSI2* Millstreet 11/08 - 14/08

BK Mennen/ChB Attelage Booischot 13/08 - 15/08

Voorbije evenementen

CSI2* Portland-West Linn 03/08 - 07/08

CSI5*/CSI2* Traverse City 03/08 - 06/08

CSI4*/CSI2* Pinneberg 03/08 - 07/08

CSI3* St.Lô 03/08 - 07/08

CSI3* Sentower Park 03/08 - 06/08

CSI2* Cervia 04/08 - 07/08

CSI2* Lier 04/08 - 07/08

CSI2* Herning 05/08 - 08/08

CSI2* Valkenswaard 05/08 - 07/08

Laatste Haverklap