Belgische podiumplaatsen in dressuur en marathon, én wij hebben een winnaar!

CAI3* Greven & Le Pin au Haras

In de onderdelen dressuur én marathon lieten de Belgische menners de voorbije dagen knappe resultaten noteren in het Duitse Greven én in het Franse Le Pin.

Greven

CAI3*-P4: En wij hebben een marathonwinnaar!
Julien Van Hoenacker won vandaag overtuigend de marathon in Greven. Met zijn vierspan Welshschimmels was Julien de snelste in de groep met 22 deelnemers. Julien bleef de Nederlandse dressuurwinnares Marijke Hammink (43,27) 1,5 punt voor en maakt een sprong naar plaats 4 met bijna 7 punten verschil op collega Tinne Bax die na een sterke dressuurstart, derde plaats (48,16), na de marathon op de vijfde plaats komt.

Ook een mooie podiumplaats in de marathon voor Jeroen De Schutter. Jeroen wordt knap derde en komt van dressuurplaats 11 (62,40) naar plaats 8 voor aanvang van de vaardigheid.

CAI3*-P2: Ook Pieter Van Den Broeck maakt een mooie promotie na de marathon waarin hij 3de wordt en komt van plaats 12 na dressuur (56,27) naar de 6de plaats. Een podiumplaats is zeker haalbaar na een dubbel foutloze vaardigheid!

CAI3*-P1: Sterke en snelle marathon van Sebastien Pallen! Sebastien wordt knap tweede met zijn pony Zeldenrust’s Renegade en maakt, na plaats 24 in de dressuur (61,96), een sprong naar plaats 8 in het tussenklassement. Het podium is in zicht!

Le Pin au Haras - UPDATE

CAI3*-H1: Laure Philippot is een vaste waarde in de internationale top. Ze won dit jaar de 3* wedstrijden in Kladruby nad Labem én Bornem. Met haar bruine Hannoveraan Galen V zette Laure op donderdag een topscore neer in de dressuur (44,72) waarmee ze op de tweede plaats kwam na de Canadese Kelly Houtappels-Bruder (39,99). Na de marathon van vandaag komt Laure op plaats 4, het verschil met de Kelly Houtappels-Bruder is slechts 3 punten, dus alles is morgen mogelijk in de vaardigheid.

Update: Op zaterdag na de publicatie van de officiële resultaten om 16.58u kwam er nog een aanpassing voor Laure; in hindernis 5 werden 20 strafpunten toegevoegd voor een herstelde parcoursfout. In de einduitslag op zondag komt Laure op plaats 19.