Stephex Horse Trucks

Cibelle De Nyze Z en Ellscott Champion Z zijn de winnaars van dag 1!
Zangersheide
14/07/2022 19:13
17/03/2023 23:20
3 min
paardenfotograaf.be

Cibelle De Nyze Z en Ellscott Champion Z zijn de winnaars van dag 1!

Onder een stralende zon werd vanmorgen op onze Stoeterij in Lanaken het startschot gegeven van het Z-festival, het jaarlijkse veulenkampioenschap van Studbook Zangersheide! Verdeeld over drie dagen zullen er een kleine tweehonderd veulens worden voorgesteld aan onze vakkundige jury, die al enkele jaren bestaat uit de Fransman Eric Levallois, de Duitser Hans Meyer en natuurlijk Luc Tilleman. Zij zullen de veulens beoordelen op correctheid, beweging, type, algemene indruk en moederlijn. Tijdens deze openingsdag waren het de jongste veulens die als eerste hun opwachting mochten maken in de ring, oftewel de veulens geboren tussen 20 mei 2022 en 23 juni 2022.

Merrieveulens

Voor de middag was het de beurt aan de eerste achtenveertig merrieveulens om het beste van zichzelf te geven en in deze reeks ging de overwinning naar het veulen Cibelle de Nyze Z, die gefokt werd door de familie Nijs van Stud de Nyze. Cibelle de Nyze Z is een dochter van Chacco Blue uit de merrie Urmina (Heartbreaker) en is zo een halfzus van de GP-paarden Absie (Corland VDL), H5 Calvino de Nyze Z (Calvaro Z), Maxx de Nyze Z (Mr. Blue) en de voor Studbook Zangersheide gekeurde hengst Calvino II de Nyze Z (Calvaro Z).

Het zilver ging hier naar het veulen Camille de Léau de Betze Z, die gefokt werd door Tom Lemmens en KI Hof ter Leeuwe. Camille de Léau de Betze Z is een dochter van Cornet Obolensky en dit in combinatie met Coronado. Moeder Römerin J is ook de moeder van de merrie Carla (Casall), die op 1.50m niveau sprong met de Colombinaanse ruiter Dayro Arroyave.

Voor het veulen Ozara van ’t Molenzicht Z was er in deze reeks een derde plaats. Ozara van ’t Molenzicht Z werd gefokt door Jeffrey Desmet en combineert het bloed van Orak d’Hamwyck met dat van Deauville de la Vie. Groomoeder Duchesse d’Arsouilles (Nabab de Rêve) is de volle zus van de hengst Vigo d’Arsouilles en tevens de moeder van de 1.45m paarden Jackson d’Ouzo (Toulon), Honey Duc T&L Z (Houston) en Theo Duc T&L Z (Toulon).

Hengstenveulens

Na de middag was het dan de beurt aan de eerste reeks van hengstenveulens en hier werden eenenvijftig veulens voorgesteld. Het veulen dat het meeste indruk wist te maken op onze jury was de vos Ellscott Champion Z, die gefokt werd door Trea De Boer. Ellscott Champion Z is een zoon van Emerald van ’t Ruytershof en Zambesi TN. Grootmoeder Apralline (Landor S) is ook de moeder van de ruin Forestvill DB (Cornet Fever), die op 1.50m niveau springt met de Duitse ruiter Lars Volmer, en van Japraline (Whitsnake), die op 1.45m niveau te zien is met zijn landgenote Katharina Offel.

De tweede plaats was voor de vos Aganix van de To-Jo-Pe Hoeve Z, die gefokt werd door Toon Verstegen en vanmiddag als allereerste in de ring verscheen. Aganix van de To-Jo-Pe Hoeve Z is zoals zijn naam reeds doet vermoeden een zoon van Aganix du Seigneur Z en dit in combinatie met Calvados. Hij is tevens een halfbroer van de 1.55m paarden Que en Que Tojo Pe H Z (Quasimodo Z) en Vins VD Tojopehoeve Z (Vagrant Z) en van de 1.45m paarden Qwina V Tojopehoeve Z (Quasimodo Z) en Vins Vd Tojopehoeve Z (Vagrant Z).

De derde plaats was hier weggelegd voor het veulen Handsome Talent Z, een zoon van Heartbreaker en Kannan die gefokt werd door Jef Geukens. Moeder On Verra van ’t Merelsnest komt uit de merrie Wendelina van’t Merelsnest (Darco) en is zo een halfzus van onder andere VDL Glasgow VH Merelsnest (Nabab de Rêve), Karaat Van ’t Merelsnest (Nabab de Rêve) en Morton V’T Merelsnest (Nabab de Rêve).

 

In beeld

Komende evenementen

CSI5*-W Final Riyadh 16/04 - 21/04

CSI3* Oliva 16/04 - 21/04

CSI2* Chard 17/04 - 21/04

CSI2* Sentower Park 17/04 - 21/04

CSI3* Linz-Ebelsberg 17/04 - 21/04

CSI3* Wellington 17/04 - 21/04

CSI3*/CSI2* St Tropez - Grimaud 17/04 - 21/04

CSI3* Nancy 18/04 - 21/04

CSI2* Busto Arsizio 18/04 - 21/04

Laatste Haverklap