CSI5* Knokke: Karel Cox start met winst!
28/06/2018 14:20

Gewezen Belgisch Kampioen Karel Cox heeft zonet de eerste CSI5* rubriek van Knokke Hippique 2018 op zijn naam weten te schrijven! In een 1.40m rubriek in 2 fasen was hij de beste met de 8-jarige ruin Kill Bill Max (Toulon). Cox, die afgelopen week het sportieve afscheid aankondigde van zijn kampioenenpaard Cor van de Wateringhoeve, snelde naar een chronotijd van 27.14 seconden en wist zo de andere 44 deelnemers achter zich te laten.

De Spanjaard Sergio Alvarez Moya was degene die het dichtst in de buurt van Cox wist te komen. Hij finishte met zijn inmiddels 17-jarige Carlo 273 (Contender) in 27.26 seconden en kwam zo 12 honderdsten van een second tekort om onze landgenoot van de troon te stoten. Op de 3de plaats kregen we met Niels Bruynseels opnieuw een Belgische combinatie. Bruynseels zadelde voor deze rubriek de 8-jarige Kinky Van ’T Heike (Epleaser Van ’T Heike) en verzekerde zich van een podiumplaats na een finishtijd van 27.36 seconden. De 4de plaats was voor Stephex-ruiter Daniel Deusser. Die zette met zijn 8-jarige Killer Queen Vdm (Eldorado Van De Zeshoek) de klok stil op 27.64 seconden en moest zo tevreden zijn met een plaats net naast het podium. De 5de plaats tenslotte was voor de Franse amazone Penelope Leprévost, die stilaan terug boven water begint te komen op het hoogste niveau. Zij reed de 8-jarige Quintair (Quintero) door de meet in 28.09 seconden.