Mathieu Bourdeaud’Hui wint ook de CSIO Young Rider Grand Prix!
07/04/2024 13:57
2 min

Op het internationale jeugdconcours van het Sentower Park in Opglabbeek heeft onze landgenoot Mathieu Bourdeaud’Hui er gisteren een echte topdag opzitten! Nadat Bourdeaud’Hui eerder op de dag al schitterde met winst in de CSIU25YJ-Grand Prix, was hij gisterenavond namelijk ook de beste tijdens de CSIO Young Rider Grand Prix! Boureaud’Hui zadelde voor deze Grote Prijs zijn 10-jarige BWP-hengst Oscar The Homage (Quint vh Maarlo Z) van fokker Koen Geerits en samen waren ze een van de 8 combinaties die zich wisten te kwalificeren voor de barrage. In de barrage slaagden ze er opnieuw in om het allemaal vlekkeloos te laten verlopen en met een overtuigende finishtijd van 37.27 seconden had hij ruim 2 volle seconden voorsprong op de concurrentie!

Net als tijdens de CSIU25YJ-Grand Prix stond Bourdeaud’Hui met zijn overwinning op kop van een integraal Belgisch podium. Zo was de 2de plaats ditmaal weggelegd voor amazone Yana Jansegers met haar 10-jarige BWP-ruin Orlando van de Afspanning, een zoon van Kartouzeo Van ’t Kathof die gefokt werd door Véronique Vanbrabant. Jansegers wist na een foutloze ronde de klok te stoppen in 39.65 seconden en wist zo het dichtst bij Bourdead’Hui in de buurt te komen. En ook op de 3de plaats kregen we een amazone met Sarah Ver Linde en haar 15-jarige merrie Caleya (Calido I). Zij wist de klok te stoppen in 40.39 seconden en zorgde zo dus voor een integraal Belgisch podium.

Net naast het podium was er ook nog een 4de plaats voor Leon Brutsaert met Corleone Tour Vidal (Mylord Carthago) en verder was er ook nog een 11de plaats voor Evelyne Putters met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Rêve) en een 12de plaats voor Lara Eggermont met Born To Win Ap Z (Bentley van de Heffinck).