Mechelen: Jérôme Voutaz wint eerste wedstrijd
Louis Vannueten
29/12/2022 18:07

Als opener van het dagprogramma reden de vierspanmenners deze ochtend vanaf 8 u de eerste wedstrijd voor de wereldbeker in Mechelen. Voor een grote toeloop aan supporters was het nog wat vroeg maar de sportieve wedstrijdsfeer was wel voelbaar zeker met Mark Wentein als speaker.

Alle deelnemers reden twee omlopen waarbij in de tweede ronde de F-poorten van beide hindernissen werden doorstreept, de resultaten werden opgeteld.

Zwitserse precisie

Enorm snel en met Zwitserse precisie stuurde Jérôme Voutaz zijn span Freibergers als een paling door de poorten. In de eerste omloop was het al duidelijk, dit parcours bleek perfect voor zijn klein en kort span. Zijn tijden waren niet te kloppen, ook al vielen er in de eerste ronde twee ballen, Jérôme Voutaz won de eerste wedstrijddag (261,49 (8)) voor Bram Chardon (262,16 (4)) en Koos de Ronde (266,73 (-)).

Glenn Geerts werd vandaag vierde na twee foutloze omlopen. In de eerste ronde was het nog even zoeken naar het juiste tempo maar in de tweede ronde schakelde Glenn een tandje hoger en zette een mooie en snelle proef neer (268,09 (-)).

Eerste starter van de ochtend was Dries Degrieck. Dries zijn specialiteit is o.a. zijn razendsnelle start, dit bewees hij vandaag weer met klasse maar in elke omloop rolde er een of twee ballen wat Dries naar de vijfde plaats bracht (279,15 (12)).