Louis Vannueten
09/04/2015 22:39
18/03/2023 05:20
2 min

Tijdens het voorbije Paasweekend hebben vele Belgische menners deel genomen aan de internationale wedstrijd in Ermelo. Tinne Bax won in de categorie vierspan pony's, collega Nathan Nijs, de winnaar van de marathon, behaalde eveneens een podiumplaats en werd derde.

Bij de tweespan pony's deed Johan Nijs een goede zaak. Na een derde plaats in de dressuur (50,35), als zesde in de marathon en plaats tien in de vaardigheid werd de WK-kandidaat derde in de einduitslag.

Voor de tweespan paarden is 2015 een WK-jaar, vier Belgische kandidaten waren aanwezig in Ermelo. Filip Kindt werd, op minder dan een seconde verschil met winnaar Benny Gosschalk, tweede in de marathon en eindigde op plaats vijf. Christophe De Vlieghere presteerde sterk in Ermelo; na een dressuur van 58,7 en plaats elf in de marathon zette De Vlieghere als enige in de reeks van zeventien tweespannen, met zijn paarden Comtesse vh Gravehof en Boma vh Gravehof, een dubbel foutloos parcours neer, won de vaardigheid en werd zevende in het eindklassement.

Ook podiumplaatsen bij de vierspan paarden voor Edouard Simonet (2) en Glenn Geerts (3).
Simonet werd derde in de dressuur (48,49) en won met de Arabo's van Jelle's Home de marathon in Ermelo. Geerts was foutloos in de vaardigheid en won dit afsluitende onderdeel van de internationale wedstrijd.